ISTRAGA O SMRTI DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Saslušani svedoci u postupku protiv lekara iz Tiršove
Foto: Zorana Jevtić

Doktori se brane ćutanjem

ISTRAGA O SMRTI DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Saslušani svedoci u postupku protiv lekara iz Tiršove

Društvo -

Istraga protiv dvojice lekara Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj zbog smrti četvorogodišnjeg Aleksandra Adamovića iz sela Županjac kod Lazarevca, koji je preminuo jer je nakon preloma ruke dobio sepsu, nastavljena je saslušavanjem svedoka.

Tužilaštvo će izdati nalog da se uradi medicinsko veštačenje kako bi se utvrdilo šta je prouzrokovalo smrt i da li je Aleksandar adekvatno lečen. Postupak se vodi protiv dvojice lekara sa Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj - Đorđa Topličića i Siniše Dučića. Na teret im se stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a na ispitivanju su se branili ćutanjem.

SMRT DEČAKA (4) IZ LAZAREVCA: Lekari iz Tiršove osumnjičeni za izazivanje smrti malog Aleksandra

Za sada su saslušani načelnik Klinike i doktorka iz lazarevačkog doma zdravlja, gde je dečak prvo bio na pregledu. Tokom sledeće nedelje svoje iskaze daće i dečakovi roditelji Dragana i Dejan Adamović.

UŽAS: Dečak (4) umro pošto su mu lekari stavili ruku u gips!

Kada je dečak preminuo, policija je na zahtev tužilaštva dostavila kompletnu medicinsku dokumentaciju o tome kako je četvorogodišnjak lečen. Posle sprovedene predistrage, Tužilaštvo je u aprilu pokrenulo postupak protiv Topličića i Dučića.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track