OTAC MALOG RADENKA OPTUŽUJE: Doktorka nije htela da mi spase sina!
Foto: Stefan Jokić

BOL

OTAC MALOG RADENKA OPTUŽUJE: Doktorka nije htela da mi spase sina!

Društvo -

Advokat je pitao dr Milenu Filipović zbog čega nije poslala dete na dodatne analaze kad je videla da mu je ruka otečena, a ona je rekla: „Nije mi se dalo!“

Tužilaštvo bi, pored optužnice protiv dr Dobrivoja Bojanića, trebalo da pokrene istragu i protiv pedijatra Opšte bolnice u Loznici dr Milene Filipović, smatra Milan Nikodinović, otac malog Radenka (8), koji je preminuo od gasne gangrene nakon preloma ruke!

Dala iskaz... Dr Milena Filipović
Dala iskaz... Dr Milena Filipović

Takođe, Nikodinović kaže da bi dr Filipović trebalo da, poput dr Bojanića, bude sklonjena s posla dok traje istraga.- Dr Filipović je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici javno priznala da je četiri dana pre smrti deteta tokom lekarskog pregleda ustanovila da je ruka otečena. Pored toga, supruga i ja smo joj rekli da dete ima temperaturu. Međutim, ona je rekla da će ga ortoped sutradan pregledati. Naš advokat ju je pitao: „Na šta upućuje temperatura?“ Odgovorila je: „Na infekciju.“ Advokat ju je pitao zbog čega nije poslala dete da uradi dodatne nalaze, a ona je odgovorila: „Nije mi se dalo!“ - priča Nikodinović, koji je ostao šokiran onim što je čuo na saslušanju:- Medicinska sestra Vera Petrović rekla je da je dete primljeno na ortopediju sa kartonom oko ruke, a reč je bilo o Kramerovoj longeti koja se stavlja u Hitnoj, kao privremena pomoć dok ortoped ne namesti gips. Kako je moguće da sestra koja radi u bolnici 26 godina ne zna tako osnovnu stvar?!

Osumnjičen... Dr Dobrivoje Bojanić
Osumnjičen... Dr Dobrivoje Bojanić

Dr Zoran Kovačević, direktor bolnice, juče nije želeo da odgovori na pitanje zbog čega dr Filipović nije sklonjena s posla. Zoran Nestorović, javni tužilac, kaže da je moguće da će biti podignuto još optužnica.- Veštačenje, koje će biti nakon saslušanja, pokazaće ko je od lekara imao koju obavezu i da li ju je ispoštovao. Za sada je jedino dr Bojanić osumnjičen.

Žrtva... Radenko Nikodinović
Žrtva... Radenko Nikodinović

Radiolog u InstitutuRUKA JE OD GASA PUCKETALA NA DODIRU Osnovnom tužilaštvu u Loznici juče je saslušano pet lekara iz beogradskog Instituta za majku i dete.- Radiološkinja koja je primila Radenka rekla je da nikada nije videla toliku infekciju, ali i da je gasa u ruci bilo toliko da se osećao na dodir. Ruka je pucketala kada se pipne - priča Milan.

RUŽICA KANTAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track