BIG BLUE: Nova godina na ostrvu s pogledom na raj
Foto: Promo

Blic Big Blue Tajland

BIG BLUE: Nova godina na ostrvu s pogledom na raj

Društvo -

Nova godina se može dočekati i u kupaćem kostimu. Na plažama ostrva Koh Samui, ostrva s pogledom na raj smeštenom u srcu Sijamskog zaliva BANGKOK_I_KOH_SAMUI. Iz Beograda se polazi 29. decembra. Aranžman traje 12 dana a cena ovog velikog zadovoljstva je 1.490 evra.

Ostrvo Koh Samui

Koh Samui pleni egzotičnošću. Zbog brojnih stabala, gotovo šuma, nazivaju ga još i „kokosovo ostrvo“. Sa kontinenta do aerodroma Samui, jedinog na ostrvu, leti se oko sat vremena. Zarad mnogo čaga ovo ostrvo uistinu je božanski dar netaknute prirode. Ako po sletanju na lokalni aerodrom dopustite sebi da već na prvom koraku zalutate pogledom negde u daljinu zasigurno je da ćete se „sudariti“ sa Velikom statuom Bude. Smeštena je na prirodnom uzvišenju i s obzirom na visinu (12 metara) vidljiva je skoro sa svake tačke ostrva. Važna sveta mesta su još i hram Leam Sor i još više onaj s imenom Ko Samui s mumijom monaha u vertikalnom položaju smeštenom u staklenom boksu.Iz ptičje perspektive asocira na nepravilno ucrtan krug na pučini okeana. Sa dužinom od 25 i širinom od 21 kilometra, uzbudljiva je ostrvska destinacija ponajpre zarad onog što mu je priroda ostavila u nasleđe. Veličanstveni vodopadi u unutrašnjosti, pre svih Namuang, zatim živopisne lagune sa nestvarnim plažama prekrivenim belim peskom i još puno toga slika su jedinstvenog šarma Koh Samuia. Oko 45.000 stanovnika nekada je ovde preživljavalo zahvaljujući lovu ribe ali i eksploataciji kaučkovca, odnosno kokosa... Od devedesetih godina prošlog veka započinje era turističkog buma. I njihov neuporedivo lepši život.

Hotel SAMUI PALM BEACH 4* s plažomSamo za svoje goste Agencija Big Blue rezervisala je hotel SAMUI PALM BEACH 4*, (www.samuipalmbeach.com). Mesto za hedoniste i uživanje. Kako sve izgleda najbolje je da se sami uverite. A pre toga, zahvaljujući vešto uklopljenom aranžmanu, čeka vas i doživljaj Bangkoga (Hotel CENTURY PARK 4*, www.centuryparkhotel.com ).Bangkok je zapravo internacionalno ime prestonice i najvećeg grada Tajlanda. Ono originalno, zarad čega su ovom u mnogo čemu intrigantnom gradu otvorene čak i stranice Ginisove knjige rekorda, glasi: Krun Thep Mahanakhon Amon Rattanakosian Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratehathani Burirom Undumratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.Bangkok leži na samo dva metra nadmorske visine smešten u unutrašnjosti zemlje 15-tak kilometara udaljen od vrha Sijamskog zaliva. Reka Čao Praja deli ovu paradoksima okovanu naseobinu na praktično dva dela. Veneciju Istoka, kako mnogi doživljavaju Bangkok zarad brojnih kanala (klongova, izvorno). Ali i grad u kojem su prošlost i sadašnjost harmonično isprepletene.Ukoliko ste raspoloženi da uživate u panorami grada, da uistinu shvatite njegovu veličinu, predlog je da svratite do Bajok Skaja, zvanično najviše građevine tajlandske prestonice sa čijeg se poslednjeg sprata pruža fascinantan pogled. A da bi upoznali puls života, navike i još mnogo toga što poput magneta u Bangkok provlači milione turista iz celog sveta, ne propustite šetnju Sijam skverom. To je, preko dana, najfrekventniji deo ovog megapolisa sa bezbroj atributa moderne svetske metropole. Lanci velikih i najpoznatijih robnih kuća i prodavnice s robom i iz najudaljenijih zemalja planete, neka vrsta su objašnjenja zašto je Bangkok u svetu znan i kao grad trgovine. Kvart Pat Pong je mali raritet. Prvo zato jer su u večernjim satima brojne uske ulice neka vrsta bazara na otvorenom gde se trguje do jedan sat iza ponoći. Ali ovaj kvart je i „kvart ljubavi i dobrog uživanja“ u kojem je sve „na izvolite“. Misli se na čulno uživanja. Odnosno seks. Uz novčanu nadoknadu imate mogućnost da budete voajer bez straha da će se neko na vas naljutiti što gledate seks uživo, ali i da u svemu aktivno učestvujete. Kažu da Nemci zbog svega organizuju čarter letove do tajlandskog glavnog grada. Nisu jedini. Tajlandska masaža je uostalom neka vrsta brenda ove azijske zemlje...

Ploveća pijaca u BangkokuJedna od atrakcija je poseta plovećoj pijaci u provinciji Radžabur. Negde oko 70-tak kilometara zapadno od Bangkoka autobusima se stiže do „depoa“ odakle kreću čamci u malu avanturu kanalima. Posle 20-tak minuta vožnje pristižete u deo gde su čamci sa voćem i povrćem već na reci a nešto kasnije stiže se i do cilja – platoa Damnoeu Saduak, bazara na sojenicama i radnjama prepunim svile, predmeta od drveta, krokodilske kože, šešira od lista banane... Cenkanje je poželjno a cene više nego povoljne.U čamcima je i veliki izbor povrća i voća. Počev od kokosa, rambutana, papaje, guavasa do duriana, najsmrdljivijeg voća carskog ukusa.

Ostrvo PuketPosotji i mogućnost broj dva. S istim početkom (susret sa Bangkokom) i uživanjem na ostrvu Puket. Najvećem i najpopularnijem ostrvu Tajlanda. Izmišljeno je za hedoniste zbog čega uživa ugled jedne od najposećenijih svetskih destinacija. Baš tu Agencija Big Blue je izabrala za svoje goste hotel KATA PALM RESORT& SPA 4*. Cena dvanaestodnevnog aranžamana Bankgkok i Puket 29.12.2016 je 1.490 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track