SRBIJA POD SNEGOM: Sneg čisti 2.000 radnika i 400 mašina!
Foto: Beoinfo/Ilustracija

Na kolovozima oko 5 centimetara snega

SRBIJA POD SNEGOM: Sneg čisti 2.000 radnika i 400 mašina!

Društvo -

BEOGRAD - Sneg se čisti redovno širom Srbije i na terenu je 2.000 radnika i oko 400 mašina, izjavio je danas pomoćnik ministra za drumski saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Saša Stojanović.

On je rekao da su putari bili spremni za sezonu, ali da se ne može očekivati da putevi budu prohodni u roku od tri do četiri sata od kad padne veća količina snega. Stojanović je naglasio da je situacija na auto-putevima u Srbiji ovog jutra bolja nego u Beogradu gde se saobraćaj dosta otežano odvija."Nema nikakvih posebnih problema na terenu. Svi magistralni putevi i pravci, autoputevi, putevi prvog i drugog reda su prohodni.

Neke deonice su zatvorene za teretni saobraćaj, a to su pravci preko Kopaonika, Iriškog venca, oko Golije i Sjenice", rekao je on.Stojanović je kako se naglašava u saopštenju Ministarstva upozoriio da je na svim putnim pravcima kolovoz vlažan, da ima oko pet centimetara snega. Prema njegovim rečima, najteža situacija je u okolini Vranja i Zaječara gde jaki udari vetra prave nanose snega na putu i gde je više od pola metra snega.

"Apelujemo na strpljenje, niko ne sedi kod kuće, ljudi rade 24 sata", kazao je Stojanović i poručio građanima da ne kreću na put bez preke potrebe, a da, ukoliko to ipak urade, ne kreću bez zimske opreme i da je obavezno vožnju i brzinu prilagoditi uslovima puta.U saopštenju ministarstva se navodi i da je pomoćnik ministra za vodni saobraćajje Veljko Kovačević kazao da je debljina leda na rekama na kojima je zabranjena plovidba od tri do 15 centimetara, i da se načelno, očekuje poboljšanje krajem ove nedelje.On je naveo da se led na rekama još ne razbija od Bezdana do Kazana, podsetivši da je Ministarstvo juče donelo odluku da aktivira ledolomac "Greben" koji će krenuti od Đerdapa.

"Nije pravilo da ledolomac izlazi odmah kad se led pojavi", naveo je Kovačević i dodao da nema bojazni da će doći do poplava kad se led otopli jer je do leda došlo pri niskom vodostaju.Kada je reč o proceni štete zbog zabrane plovidbe, Kovačević je naveo da ona iznosi oko 60.000 evra dnevno prema gruboj računici, jer šteta po brodu iznosi oko 1.000 evra dnevno, a usidreno je oko 60 brodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track