SADA MOGU SLOBODNO DA HODAM ULICOM: Gej aktivista Boban Stojanović dobio status izbeglice u Kanadi
Foto: Printscreen/Facebook

Napustio Srbiju nakon napada huligana

SADA MOGU SLOBODNO DA HODAM ULICOM: Gej aktivista Boban Stojanović dobio status izbeglice u Kanadi

Društvo -

Boban Stojanović, poznati gej aktivista, napustio je Srbiju prošle godine, jer, kako je rekao, nije mogao slobodno da hoda ulicom.

On je iz zemlje otišao sa svojim partnerom Adamom jer, kako je tada rekao, nije dobio niti jednu informaciju šta se desilo sa huliganima koji ga napali ni mesec dana nakon napada.

Gej aktivista redovan je na društvenim mrežama, svakodnevno kači statuse i slike. Tako je pre dva dana pored fotografije njega i njegovog partnera napisao:

Boban Stojanović: Prepoznao sam napadača na snimku

– Ove dve mede imaju status izbeglica. Kanadske vlasti su nas uzele pod zaštitu na osnovu 23 strane taksativno nabrojanih slučajeva nasilja koje smo doživeli, a koji nisu rešeni. Pljuvanja, dobacivanja, ponižavanje niti diskvalifikacija bilo koje vrste nije navedena, samo ono za šta postoje dokazi, ništa na časnu reč. Prepoznao sam čoveka koji me je tukao, ali ne očekujem ništa.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

– Možemo mi našoj zemlji da budemo korisni i odavde. Da iskustva iz nje delimo drugima: kako počinje rat, kako nepoštovanje vodi u bedu i kako ćutanje srozava društvo. I uvek ćemo pomenuti snagu dobrih ljudi – napisao je poznati srpski gej aktivista.

DEVENPORT: Osuđujem napad na Bobana Stojanovića, hitno ispitati slučaj

Kako je dodao u opisu statusa, sada se “oseća bezbedno”.

GEJ AKTIVISTA PRETUČEN U BEOGRADU: Evo šta je poručio napadaču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track