BOLJA SITUACIJA SA LEDOM: Ukinuta obustava plovidbe Dunavom od Bezdana do Sremske Kamenice
Foto: Fonet

Ledostaj na Dunavu od Smedereva do Kostolca

BOLJA SITUACIJA SA LEDOM: Ukinuta obustava plovidbe Dunavom od Bezdana do Sremske Kamenice

Društvo -

BEOGRAD - Zbog poboljšanja stanja sa ledom i hidrometeoroloških uslova, danas je ukinuta obustava plovidbe na Dunavu od Bezdana do Sremske Kamenice.

Takođe, ukinuta je i obustava plovidbe na delu Dunava od Luke Beograd do Ušća, kao i na Savi od Ušća do 210.8 rečnog kilometra.

Ledostaj je formiran na sektoru Dunava od Smedereva do Kostolca, kao i na sektoru nizvodno od Donjeg Milanovca do Djerdapa 1, navodi se u saopštenju.

Na Dunavu, ledolomac "Greben" deluje u zoni od Smedereva do Velikog Gradišta, a brod "Bor" je aktiviran na lomljenju leda od Djerdapa 1 do Ušća reke Nere kod Rama.

Dva mađarska ledolomca, "Jektoro VI" i "Jektoro XI" su uspešno rešili problem sa ledom kod Dalja, te je danas u devet sati puštena plovidba od Bezdana do Sremske Kamenice.Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" probijaju koridor kroz ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta, kako bi u potpunosti rešili problem sa pojavom ledostaja od Surduka do Novog Sada.

Na reci Tisi je obustavljena plovidba, kao i na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" svi letovi od 10 do 13 sati realizovani su po planiranom redu letenja, a dežurne službe obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za 119 avio-operacija.

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobarćaj se takođe odvija nesmetano.Železnički saobraćaj funkcioniše redovno, bez značajnijih poremećaja i smetnji u funkcionisanju.

Zbog protesta radnika obezbeđenja "Ful protekta", koji drže u blokadi zemunski depo Srbija voza, onemogućen je izlazak i ulazak elektromotorne garniture 412 iz i u Tehničku putnu stanicu Zemun.Zabrana za šlepere i kamione važi na putevima na kojima je obavezna zimska oprema.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na putu Pričević - Pecka zbog radova na mostu u Peckoj, kao i na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track