NASTAVNIK ŠTRAJKOVAO GLAĐU I ZAVRŠIO U BOLNICI: Oduzeta im licenca, sastanak u ministarstvu!
Foto: Printscreen

ISCRPLJENI

NASTAVNIK ŠTRAJKOVAO GLAĐU I ZAVRŠIO U BOLNICI: Oduzeta im licenca, sastanak u ministarstvu!

Društvo -

Nastavniku istorije Živadinu Disiću, koji je štrajkovao glađu ispred Vlade zbog oduzimanja licence, juče je pozlilo i zadržan je u bolnici.

Troje nastavnika osnovnih škola iz Niša, Jagodine i Temerina kojima je zbog navodnog zlostavljanja učenika oduzeta licenca započelo je protest pre šest dana. Smilja Janković je juče odustala, Petar Blagojević je ostao dosledan protestu, a Disić je trenutno na infuziji.

- Bolje sam, odbio sam da jedem, ali infuziju moram da primam. Po izlasku iz bolnice idem u ministarstvo. Ukoliko ne budem zadovoljan, vraćam se na ulicu - poručio je u telefonskom razgovoru Disić članovima Foruma beogradskih gimnazija i profesorima koji su došli da štrajkačima daju podršku.Petar Blagojević je dobio otkaz u OŠ „Joca Milisavljević“ u Jagodini 2014, a licenca mu je oduzeta jer je učenika udaljio sa časa.- U mom slučaju sud je doneo odluku da se oduzimanje licence poništava, međutim, oni i dalje prave problem - naglašava Blagojević i dodaje da ishod štrajka zavisi od današnjeg razgovora u Ministarstvu prosvete.Iz Foruma beogradskih gimnazija poručuju da će, ukoliko njihove kolege ne budu zadovoljne rešenjem ministarstva, u utorak održati štrajk upozorenja, a najavljuju da je moguć i protest u petak.M. B.Bonus video

Kurir Vesti 13.02.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track