VMA obeležila 173. rođendan

Čestitke sa svih strana

VMA obeležila 173. rođendan

Društvo -

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević rekao da ta ustanova čini sve da se povređeni što pre oporave i vrate svojim domovima

U Domu Vojske Srbije obeležena je 173. godina postojanja Vojnomedicinske akademije.Obeležavanje tog značajnog datuma ove godine nije imalo svečanu notu jer se odvijalo u senci tragedije koja se dogodila u TRZ Kragujevac i pogibije potpukovnika Miroslava Perišića. Na to je podsetio i zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević u svom obraćanju rekavši da ta ustanova čini sve da se povređeni što pre oporave i vrate svojim domovima.

Prestižnoj zdravstvenoj ustanovi čestitke je uputio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.- Vojnomedicinska akademija je zdravstvena ustanova koja je stekla svoj renome ne samo u našoj zemlji već i u inostranstvu. I u protekloj godini ste pružili punu podršku jačanju zdravstvenog sistema - naveo je, između ostalog, predsednik.Da VMA i te kako proširuje metode lečenja, govori činjenica da je nedavno uvedena inovativna procedura krioablacije, tehnike kojom se aritmija leči pomoću hlađenja spoja vena i srca do - 51 stepen Celzijusa.Rođendan su čestitali i ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković. Dan VMA slavi se u znak sećanja na 1844. kad je knez Aleksandar Karađorđević doneo ukaz o osnovanju centralne vojne bolnice.Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević rekao da ta ustanova čini sve da se povređeni što pre oporave i vrate svojim domovimaE.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track