ODBOR U ALEKSANDROVCU: Dveri se pobunile protiv migranata
Foto: Zorana Jevtić

Pokrenuli peticiju

ODBOR U ALEKSANDROVCU: Dveri se pobunile protiv migranata

Društvo -

ALEKSANDROVAC - Opštinski odbor pokreta Dveri u Aleksandrovcu pokrenuo je peticiju za ukidanje Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja migranata u periodu 2017-2021. za tu opštinu, a koji je izglasan u lokalnom parlamentu.

U peticiji se, između ostalog, navodi da građani zahtevaju ukidanje pomenutog akcionog plana radi sprečavanja naseljavanja povratnika iz EU po Sporazumu o readmisiji, tražioci azila i migranata iz Azije i Afrike na teritoriji opštine Aleksandrovac, kao i finansijsko pomaganje istih grupa iz budžeta opštine Aleksandrovac.

Kao razlozi za ukidanje tog plana navedeno je da su u svim mestima u Srbiji, gde su se pojavili migranti, nastajali veliki problemi: krađe, fizički napadi na Srbe, tuče, pokušaji silovanja, otimanja beba, napadi na maloletne građane Srbije...

"Među migrantima koji prolaze ili ostaju u Srbiji veliki broj njih su ratnici terorističkih organizacija Islamske države i Al Kaide. U mnogim zemljama Evrope ti skriveni migranti su izvodili napade na lokalno stanovništvo. Migranti svojim ponašanjem i načinom života uništavaju prirodu i prostor oko sebe, a i menja se demografska struktura Župe", navodi se u saopštenju OO Dveri u Aleksandrovcu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Kako se meštani Lužana protestom bore protiv bede?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track