icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Mala matura

Pogledajte rešenja testa iz srpskog jezika

Društvo 18.06.2012. 15:18h

BEOGRAD - Osnovci završnog razreda danas su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

 

Pogledajte zadatke testa 2 iz srpskog jezika.

 

Pogledajte rešenja današnjeg testa.

 

Polaganjem testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika počelo je polaganje male mature, a osmaci i ministar prosvete Žarko Obradović u zadovoljni. Đaci ocenjuju da zadaci nisu bili teški, a ministar da je sve proteklo u najboljem redu.

 

"Od supervizora i ostalih zaposlenih smo dobili smo informaciju da je samo polaganje prošlo u najboljem redu i nije bilo nikakvih problema za vreme završnog ispita. Supervizori sada nadgledaju i proces ocenjivanja", kazao je Obradović nakon obilaska Osnovne škole "Oslobodioci Beograda".

 

Obradović tvrdi da su sva uputstva za ocenjivanje izuzetno precizna i da ne postoji mogućnost različitih tumačenja. Ipak, ako ima potrebe, na raspolaganju za konsultacije su i autori testova iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

 

 

 

Rusinski jezik

 

Test

 

Rešenje

 

Hrvatski jezik

 

Test

 

Rešenje

 

Slovački jezik

 

Test

 

Rešenje

 

Rumunski jezik

 

Test

 

Rešenje

 

Mađarski jezik

 

Test

 

Rešenje

 

Albanski jezik

 

Test

 

Rešenje

 

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...