Neutešna porodica i prijatelji

(KURIR TV) POSLEDNJI OPROŠTAJ OD SRETENA KARIĆA: Suze i jecaji na komemorativnom skupu u Vili Jelena

Društvo -

BEOGRAD - Biznismen Sreten Karić preminuo je 27. aprila posle duge i teške bolesti, a njegova mnogobrojna porodica danas je organizovala komemorativni skup na kojem su mu najbliži prijatelji i saradnici odali poslednju počast.

1 / 9 Foto: Nebojša Mandić

Komemoracija je upriličena u Vili Jelena, dok će opelo biti održano u 15 časova u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju.

Foto: Nebojša Mandić

Među mnogobrojnim ožalošćenima našli su se i premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Zoran Đorđević koji su se, nakon saučešća porodici Karić, upisali u knjigu žalosti.

Foto: Nebojša Mandić

Rođak profesor Živko Nikolić kazao je da je Sreten bio radostan čovek, koji je činio sve za svoju porodicu."Nikad se nije žalio. Krasila ga je čednost. Sreta smo svi voleli, on nikada neće umreti, živ je i živeće u našim srcima. Pokoj njegovoj duši", kazao je on.

Foto: Nebojša Mandić

Mirko Stamenković, jedan od osnivača Pokreta Snaga Srbije, naveo je da je Sreten tvorac prve privatne fabrike u Titovoj SFRJ, od koje je kasnije stvorena kompanija:"Vodio se idejom da svako ima posao i radom određuje sudbinu. Bio je miran i strpljiv biznismen. Neka mu je večna slava", poručio je on.

(KURIR TV) PORODICA I PRIJATELJI NA KOMEMORACIJI SRETENU KARIĆU: Vučić se upisao u knjigu žalosti

Podsetimo, Sreten Karić je bio uspešan biznismen i svojevremeno prvi čovek Mobtela, kompanije u vlasništvu braće Karić. Svojevremeno je bio i potpredsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika, kao i predsednik Astra grupe i potpredsednik sektora za osiguranje i imovinu u toj kompaniji.

Foto: Nebojša Mandić

On se posle 11 godina sa bratom Bogoljubom iz Rusije vratio u Srbiju gde je dočekan na aerodromu uz uzvike: "Sreto, Sreto!"

(EPK/B. Bojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja