IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI Gajić: Upravni odbor jedini nadležan da zakaže IZBORNU SKUPŠTINU
Foto: Printscreen/Pink

Advokati biraju novo rukovodstvo

IZBORI U ADVOKATSKOJ KOMORI Gajić: Upravni odbor jedini nadležan da zakaže IZBORNU SKUPŠTINU

Društvo -

U Advokatskoj komori Beograda pojavila su se dva datuma Izborne skupštine na kojoj treba da bude izabran novi predsednik i novo rukovodstvo, a advokat Vladimir Gajić objasnio je koji je datum jedino validan i kada advokati treba da glasaju.

Kao dva datuma za koji je zakazana Izborna skupština Advokatske komore, pojavili su se 13. maj i 10 jun.

Advokat Vladimir Gajić rekao je u jutarnjem programu televizije "Pink" da je jedini validan datum. 10. jun jer ga je zakazao Upravni odbor Advokatske komore.

- Mogu da prihvatim samo taj datum jer ga je zakazao Upravni odbor Advokatske komore koji je jedini po statutu nadležan da zakaže izbornu skupštinu i imenuje izbornu komisiju. Tu nema dileme! Postoji grupa advokata koja je zakazala Skupštinu za 13. maj. Nažalost to je naša unutrašnja advokatska boljka. Imali smo sličnu situaciju i 2010. godine. Tada je gotovo ista grupa kolega organizovala paralelnu Skupštinu da bi sud kasnije vratio ovaj Upravni odbor i predsednika Šoškića - rekao je Gajić.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

On je situaciju oko rascepa unutar Komore video kao "začarani krug" iz koga advokati pokušavaju da izađu.

- Sedam godina smo imali rascep, sudske sporove. To je jedan začarani krug iz kojeg pokušavamo da izađemo. Došlo je do saglasnosti u organima koji su nadležni u Advokatskoj komori Beograda i za 10. jun je zakazana skupština - kaže Gajić.

Prema njegovim rečima liste kandidata su već odavno gotove, tj. utvrđene su još u novembru prošle godine.

- Znamo koje nam je biračko telo. U interesu advokata je da konačno izađemo iz ove krize. Došli smo u krizu tehničkih mandata. Iz nje može da se izađe ako se što više advokata pojavi u isto vreme na istom mestu. Fer i slobodni izbori su jedini izlaz - ocenio je advokat Vladimir Gajić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track