U SRPSKIM BANJAMA LEČIĆE SE ARAPI: Prvi pacijenti iz Emirata stižu krajem godine
Foto: Shutterstock

Otvaraju i kancelariju

U SRPSKIM BANJAMA LEČIĆE SE ARAPI: Prvi pacijenti iz Emirata stižu krajem godine

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je realno očekivati da do kraja godine na rehabilitaciju u banje u Srbiji počnu da dolaze prvi pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

"Moram da vam kažem da je njihov godišnji fond za upućivanje pacijenata na rehabilitaciju 50 miliona dolara. Oni idu u češke banje, slovačke, mađarske... Dogovorili smo se, pošto su njihovi predstavnici bili ovde i pogledali te banje. Zadovoljni su time šta se radi kod nas", rekao je Lončar novinarima u Beogradu nakon sastanka sa delegacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Pacijenti iz UEA već su boravili u Banji Koviljači, Vrnjačkoj banji i Selters banji kod Mladenovca. Lončar je rekao da se "već ulazi u proceduru" i da će u Srbiji biti otvorena kancelarija koja će biti na usluzi pacijentima iz UAE.

"Prvo što žele da urade i na čemu su insistirali je da imaju svoju kancelariju, kao što imaju u Berlinu. Žele da kada njihov pacijent dodje ovde ima ko da mu pomogne oko prevoda, prevoza do banje, da ih neko sačeka. Žele kompletnu organizaciju. Koliko budemo brzi u formiranju te kancelarije od toga zavisi kada će doći prvi pacijenti", kazao je on.

Vrnjačka banja (Foto: Dragana Udovičić)
Vrnjačka banja (Foto: Dragana Udovičić)

Lončar je rekao da je realno da do kraja godine stignu prvi pacijenti iz UEA.On je rekao da misli da srpske banje mogu da budu konkurentne i po ceni i kvalitetu usluga.

Lončar je naveo i da je na sastanku bilo reči i o ulaganju u zdravstvo Srbije."Žele da budu partneri sa državom da izgrade nove bolnice, nove kapacitete vezano i za banje...", kazao je on.

Zamenik ministra zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamad Salim Al Olama rekao je da će se raditi na tome da pacijenti iz UAE dolaze u Srbiju jer je u srpskim banjama prisutan visoki standard usluga.

(Foto: Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je Srbija zaštićena od sajber napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track