JAVNA TRIBINA U MEDIJA CENTRU:  25. godina od osnivanja Vojske Republike Srpske
Foto: Čuitalac Kurira Danko Borojevi

Prepuna sala

JAVNA TRIBINA U MEDIJA CENTRU: 25. godina od osnivanja Vojske Republike Srpske

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje zavet otadžbini i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu održali su u prostorijama Medija centra javnu tribinu povodom 25 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske.

Pozdravnim rečima obratili su se Milenko Karišik, predsednik Udruženja "Zavet Otadžbini" i Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, kao i Darko Mladić sin komandanta Glavnog štaba VRS Ratka Mladića.

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

On je prisutne upoznao sa zdravstvenim stanjem generala Mladića koje nije baš najbolje. Darko Mladić je dodao i da su ga u Haškom trinubnalu pogrešno lečili, pa je došlo do opasnosti da doživi i treći moždani udar, što bi za njega bilo kobno. Takođe je naglašeno da je predsednik suda u Hagu je prekršio statut suda, odbijajući garancije koje je Rusija dala, za lečenje generalu i da će ga po izlečenju vratiti. Budući da je Sud organ Saveta Bezbednosti UN, napravljen je međunarodni incindent ponašanjem presednika suda.

DAN KADA JE STVORENA VOJSKA REPUBLIKE SRPSKE: 10 stvari ne zaboravite o NAJHRABRIJOJ VOJSCI NA SVETU

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

On je dodao da će detaljnije o zdravstvenom stanju svog oca srpsku javnost upoznati na konferenciji za novinare sledeće nedelje.

DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: Podsećanje na JUNAKE koji su odbranili SLOBODU SRPSKOG naroda

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

U prepunoj sali pristuni su sa velikom pažnjom pratili izlaganja kontraadmirala u penziji Boška Antića, general-potpukovnika mr Petra Škrbića i general-potpukovnika Savu Sokanovića.

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

Kontraadmiral Boško Antić prisutne je upoznao sa svojim referatom pod naslovom: Vojska Republike Srpske, posledice vojnog organizovanja Muslimana i Hrvata.

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

Takođe pristnima su se svojim referatima obratili i Mr Petar Škrbić, general -potpukovnik sa radom Vojska Republike Srpske u ratu za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku, kao i general-potpukovnik Savo Sokanović sa radom Vojska Republike Srpske u posleratnom periodu.

Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević

Širi referati i diskusije biće objavljene u Zborniku radova sa ove tribine.

(EPK/Foto: Čitalac Kurira Danko Borojević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track