icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Narod se ljuti, hvata se za glavu

NOVO UDARANJE PO UŠIMA: Papreni računi za potrošnju vode

Društvo 18.05.2017. 22:33h

Na poslednjem računu građanima stiglo da moraju vodovodu da plate po 6.000 dinara više nego prošlog meseca

Još se nismo oporavili od afere sa naduvanim računima za struju, a već nas je zapljusnula nova, i to s računima za vodu!

Nije nimalo svejedno kada ugledate da ste potrošili vode čak za 6.000 dinara više nego prošli mesec. Upravo to se desilo stanarima jedne od zgrada u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu kada su otvorili aprilski račun za komunalije.
- Razlika između dva računa je ogromna. U martu sam potrošio 12 kubika vode, a sad piše da sam u aprilu potrošio neverovatnih 130 kubika! Ovo je pljačka. Sram ih bilo. Strašno šta se dešava - objašnjava jedan od stanara:
- Žalili smo se „Infostanu“, ali su nas oni uputili na JKP „Vodovod i kanalizacija“. Pre neki mesec isto se desilo i u zgradi do nas. Komšije iz susednog ulaza podnele su žalbu JKP „Vodovod i kanalizacija“, ali od ovog preduzeća nisu izmamili nikakvu reakciju. Jedini odgovor koji su dobili je onaj koji su im uputili šalterski službenici: „Platite, pa se onda žalite!“ - dodaje naš sagovornik ljutito.

I mi smo pozvali „Infostan“, gde nam je rečeno da oni nemaju ništa s ovim problemom i da nisu prava adresa:
- Naše preduzeće na mesečnom nivou dobija naloge komunalnih kuća koje su davaoci usluga, a u kojima su iskazani parametri o potrošnji. Isključivo na osnovu dobijenih parametara naše preduzeće obavlja raspodelu potrošnje vode i formira račun. Ukoliko je korisnicima povećana potrošnja neke komunalne usluge, oni mogu da ulože reklamaciju direktno kod davaoca usluge ili u našim radnim jedinicama.

Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore od JKP „Vodovod i kanalizacija“.

ŠTA MOŽE DA SE URADI SA 130 KUBIKA (130.000 LITARA) VODE

- 100 pranja veš-mašine (mesečno) ili 25 pranja nedeljno
- 340 tuširanja mesečno ili 85 tuširanja nedeljno
- 200 pranja mašine zasudove ili 50 pranja nedeljno
- zalivanje fudbalskog terena na dva meseca
- 50 pranja „juga“ u auto-perionici
- napuniti bazen dimenzija 11x6x2 metra

 
Ekipa Kurira

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...