JAVIO SE DOBROTVOR  Otpuštena bolesna radnica iz  JURE neće biti na ulici!
Foto: Kurir

IMA NADE

JAVIO SE DOBROTVOR Otpuštena bolesna radnica iz JURE neće biti na ulici!

Društvo -

Javio se jedan čovek koji je obećao da će me preuzeti u svoju firmu dok ne ispunim uslove za invalidsku penziju, kaže Violeta Petrović.

Nišlijka Violeta Petrović (42), kojoj kompanija „Jura“ nije produžila ugovor o radu jer je na bolovanju zbog karcinoma dojke, ipak neće ostati na ulici.

Zahvaljujući jednom dobrotvoru, koji je ponudio da je preuzme iz firme, ona će ostvariti još četiri i po meseca staža, koliko joj je neophodno da ode u invalidsku penziju. Violeta je do oktobra prošle godine, kad joj je dijagnostikovan rak dojke, radila u „Juri“ 18 meseci. Operisana je, a kad joj je 30. novembra isticao ugovor, pozvali su je iz firme i rekli da joj ga neće produžiti. Kad su mediji objavili njenu priču, angažovao se gradonačelnik Niša Darka Bulatovića i usled pritiska javnosti korejska kompanija odlučila je da je zadrži na poslu još šest meseci. Uprkos njenom očekivanju da će nastaviti da radi kad okonča lečenje, obaveštena je da joj je ugovor istekao.

- Strašno me je pogodila vest da ponovo ostajem bez posla jer sam majka dvanaestogodišnjeg deteta, a ta mi je plata jedini prihod. Međutim, javio se neki čovek, koji ne želi da mu se ime pominje u javnosti i koji je kazao da ima moralnu potrebu da mi pomogne. On mi je obećao da će me preuzeti u svoju firmu dok ne ispunim uslove za invalidsku penziju. Baš sam sad krenula u „Juru“ da uzmem radnu knjižicu i odnesem doznake za bolovanje kako bih mogla da pokrenem proceduru za prelazak u drugu firmu - rekla nam je juče Violeta Petrović.

Ova hrabra žena nakon operacije i brojnih hemioterapija uspešno se oporavlja od najteže bolesti.

Činjenice

LEČI SE OD RAKA

- 42 godine ima Violeta Petrović

- 12 godina ima njen sin

- U oktobru 2016. joj je otkriven rak dojke

- 30. novembra joj „Jura“ nije produžila ugovor

- Posle pritiska javnosti, korejska firma joj produžila ugovor na šest meseci

- Violeti nedostaje četiri i po meseca radnog staža do invalidske penzije

M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track