POLICAJAC ISKRENO ZA KURIR TV: Pogledajte u kakvom rashodovanom automobilu jurim kriminalce!
Foto: Printscreen

NOVI SAD

POLICAJAC ISKRENO ZA KURIR TV: Pogledajte u kakvom rashodovanom automobilu jurim kriminalce!

Društvo -

NOVI SAD - Redakcija Kurira došla je u posed snimka na kome se vidi ruinirani, rashodovani, policijski automobil.

Predsednik Strukovnog udruženja policije Nenad Ljubišić, objašnjava za Kurir da je reč o vozilu koje pripadnici MUP koriste u obavljanju svakodnevnih zadataka.

foto: Printscreen

"Takva su sva vozila u policiji, ruinirana, rashodovana! Jer, uslovi u kojima srpska policija svakodnevno obavlja veoma složene zadatke su nehumani i nedostojni čoveka. Oprema je zastarela, nefunkcionalna i neupotrebljiva. Radio - veze su često neispravne. Poslednja velika nabavka policijskih vozila bila je 2003. godine", kaže Nenad Ljubišić (34) iz Novog Sada, predsednik Strukovnog udruženja.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima 2003. je bila velika nabavka policijskih vozila, marke "pežo", da bi nekoliko godina kasnije dok je ministar unutrašnjih poslova bio Ivica Dačić, policija dobila i automobile marke "fijat punto", između 100 i 200 vozila. Kako tvrdi, broj vozila je mali da bi on i njegove kolege bili operativni na svakodnevnom nivou.

foto: Printscreen

"Sećate se nedavne otmice u Novom Sadu? Oni beže "audijem" a mi ih jurimo "puntom". Neka vozila nemaju ni rotacionu ni zvučnu signalizaciju. Policajci sami sa sobom pokušavaju da neke stvari odrade, kako bi se očuvala bezbednost grada. Ono što se nabavlja predstavlja jeftin politički marketing. Na primer, šta je za Beograd 50 vozila?", kaže Ljubišić i dodaje da Novi Sad ima oko 400.000 stanovnika, a u samom gradu ima devet policijskih stanica.

Prema Ljubišićevim rečima policijska vozila koja koriste policajci prolaze tehnički pregled. Nije retkost ni da na jedno vozilo ide veliki broj vozača.

foto: Printscreen

"U policijskim stanica koje broje i do 100 ljudi, često se dešava da nema dovoljan broj vozila, kako bi se obavili zadaci, na primer, kada treba da se blokiraju raskrsnice. Policajci se dovijaju na sve moguće načine kako bi prikrili nedostatak", rekao je na kraju Nenad Ljubišić.

(Kurir.rs/N.M. Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track