SREĆAN PUT: Srpska vozačka dozvola važi i u UAE
Foto: Kurir

potpisana dva memoranduma

SREĆAN PUT: Srpska vozačka dozvola važi i u UAE

Društvo -

BEOGRAD - Ministri Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Nebojša Stefanović i šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan potpisali su dva memoranduma o razumevanju koji će unaprediti saradnju dve zemalje na polju saobraćaja, bezbednosti i terorizma, saopštio je danas MUP Srbije.

"Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola, građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE", navodi se u saopštenju MUP.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE Al Nahjan sinoć su stavili paraf i na Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track