ISPOVEST DEVOJKE IZ BEOGRADSKOG DOMA: Dok su se moje drugarice spremale za matursko, ja sam razmišljala šta ću jesti
Foto: Profimedia

Potresna priča čitateljke Kurira

ISPOVEST DEVOJKE IZ BEOGRADSKOG DOMA: Dok su se moje drugarice spremale za matursko, ja sam razmišljala šta ću jesti

Društvo -

BEOGRAD - Društveno odgovorna akcija Kurira „Obucimo maturante iz doma za nezbrinutu decu“, koja je vratila na osmeh ne samo dvadesetoro mladih, već i njihovih vaspitača i drugara, mnogima je evocirala uspomene, a našoj redakciji se javila žena koja svoje matursko veče pamti po jednako teškim okolnostima, ali i lekcijama koje je ponela kroz život.

foto: Pixabay

Želeći da ostane anonimna, ona je pod imenom "Bivša domkinja" ostavila emotivni komentar na tekst o našoj akciji kojom je obezbeđena kompletna odeća, obuća, šminka i frizura za maturante štićenike doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

foto: Kurir

"Bila sam u domu "Moša Pijade" u Ustaničkoj ulici. Moje matursko veče mi nije ni padalo na pamet, jer ta malo zarađena i usteđena crkavica mi je bila bitna da kupim hranu kad izađem iz doma, a da bacim na haljinu bilo mi je šteta. Dok su se moje drugarice spremale i radovale maturskoj večeri, ja sam razmišljala kako ću organizovati život van doma bez ičije pomoći. Tad sam i prekinula svaki kontakt sa svojim drugaricama, jer smo bili ženska škola, okrenula se sebi i borbi i do dan-danas ništa nisam saznala o tom veselju niti videla neku sliku mojih drugarica", seća se ona teških trenutaka kroz koje je kao mlada prolazila.

foto: Kurir

Ipak, sa ove distance, ona ističe da je upravo zbog toga ojačala i u sebi ponela isključivo osećaj ponosa, nikako tuge.

"To u meni ne izaziva tugu već ponos da sam u mladim danima znala da donosim važne odluke! Ova akcija je zaista važna za te mlade, pa će ih sigurno pratiti celog života kao što moja prati mene. Ja nisam to jedno veče doživela, ali zato hiljadu drugih lepih večeri u životu, hvala Bogu", poručila je za kraj, a njena snažna poruka naišla je na podršku velikog broja naših čitalaca, koji su pohvalili Kurirovu akciju, ali i izrazili nadu da će ona podstaći humanost i u drugima i da će sličnih poteza ubuduće biti sve više.

foto: Pixabay

Podsetimo, društveno odgovorna akcija Kurira „Obucimo maturante iz doma za nezbrinutu decu“ uspešno je okončana, a zadovoljna lica tinejdžera svedoče o realizaciji lepe ideje.

"Kurir je organizovao akciju u kojoj je obezbedio kompletnu odeću, obuću, šminku i frizure za maturante štićenike doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Rezultati akcije oduševili su svih 20 maturanata, njihove vaspitače i drugare. Važno je da i oni, poput svojih vršnjaka, uživaju u tom posebnom danu", istakao je Nemanja Pajić, glavni i odgovorni urednik.

foto: Kurir

Prelepim maturantkinjama D. A. i A. S. haljine je poklonila pevačica Seka Aleksić, za A. D. kreirala je Suzana Perić, Dajana Paunović je odabrala haljinu brenda „Sonja fešn“ za M. R., dok je dizajner Mladen Baron stilizovao mladu D. T.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track