UGOVOR POTPISAO VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Ministarstvo kulture daje 400 miliona za RTV
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

realizacija projekta

UGOVOR POTPISAO VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Ministarstvo kulture daje 400 miliona za RTV

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo kulture i informisanja u cilju realizacije projekta "Izgradnja zgrade Radio - televizije Vojvodine" izvrši prenos sredstava AP Vojvodini u iznosu od 400 miliona dinara, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nakon potpisivanja ugovora o prenosu sredstava između Ministarstva kulture i informisanja i AP Vojvodina.

Ugovor su potpisali Vladan Vukosavljević i predsednik Pokrajinska Vlade Igor Mirović.

Nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu kulture i informisanja Vukosavljević je naglasio da su u bombardovanju 1999. godine porušena sva četiri glavna i pet pomoćnih objekta Radio televizije Vojvodine.

"Od tog trenutka javni servis RTV radi u veoma otežanim uslovima i cela ta situacija otežava obavljanje osnovne funkcije javnog servisa. Priča o rekonstrukciji i izgradnji novih objekata RTV traje veoma dugo i konačno smo sada u fazi kada se pitanje fukcionisanja Javnog servisa u Srbiji veoma efikasno rešava", rekao je on.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vukosavljević je naglasio da je ceo projekat izgradnje objekata na 17.500 kvadrata podeljen u četiri faze: "Projektovanje, raščićavanje terena, izgradnja i puštanje u rad zgrade koja bi u potpunosti zadovoljila potrebe javnog servisa. Verujem da će 400 miliona dinara koje je opredelilo ministrastvo kulture i informisanja uz jednu značajnu invcesticiju AP Vojvodine biti rešen problem izgradnje prostora u kojem bi RTV normalno funkcionisala. Nadam se da će u roku od dve godine RTV dobiti moderno, tehnički - tehnološko opremljeno zdanje" kazao je Vukosavljević.

Predsednik Pokrajnske Vlade Igor Mirović se zahvalio ministru Vukosavljeviću i napomenuo da je AP Vojvodina pripremila projekat za izgradnju objekata RTV.

"Polovinom maja smo dobilo građevinsku dozvolu. Pripremili smo sva dokumenta uključujući i današnji ugovor. Naša očekivanja su da do polovine juna bude raspisana javna nabavka i da potom počne rad na prvoj fazi izgradnje RTV. Sa novom Vladom Republike Srbije razgovaraćemo o realizaciji druge faze izgradnje RTV. Ovo je istorijski važan projekat u kojem jasno pokazujemo da smo u stanju da otklonimo posledice svega što se dogodilo 1999. godine. RTV je veoma značajna zbog emitovanja programa na jezicima manjina i izgradnja novog prostora u kojem će funkcionisati javni servis značice za celu Srbiju", kazao je Mirović.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kakva su pravila ponašanja na Vučićevoj inaguraciji i ko sve neće doći ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track