VATERPOLISTI JOŠ NEMAJU SVOJ NACIONALNI CENTAR: Pare potrošene, posao stoji, bazeni iz Arene propadaju
Foto: Kurir

urađeno samo 25 posto radova

VATERPOLISTI JOŠ NEMAJU SVOJ NACIONALNI CENTAR: Pare potrošene, posao stoji, bazeni iz Arene propadaju

Društvo -

Prošlo je više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za Nacionalni trenažni vaterpolo trening centar u Vrnjačkoj Banji, kada je označen početak prve faze radova u vrednosti od 1,2 miliona evra. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, postavio je u aprilu kamen temeljac sa tadašnjim narodnim poslanikom iz Vrnjacke Banje Zoranom Babićem i predstavnicima opštinskog rukovodstva.

foto: Kurir

Prva faza podrazumevala je izgradnju prizemlja objekta površine od 3.800 m2 kojim se stvaraju uslovi za montažu dva bazena iz „Arene“ sa Evropskog prvenstva dimenzija 34×25 i 33×21, kao i izgradnju bazena za neplivače 25×12,5 m, i izvođenje infrastrukturnih radova na hidrotehničkim i elektro instalacijama. Rok za završetak radova je bila kraj juna 2016. godine, kada je planirana montaža bazena koju će izvesti firma „Myrtha Pools“ iz Italije.

Tačno godinu dana od postavljanja kamena temeljca situacija izgleda ovako: uradjeno je kako saznajemo 25 odsto posla a potrošen je sav novac !

Prošle godine najavljeno je da će bazeni biti u funkciji već tokom letnje sezone, a da će od jeseni biti raspisan javni poziv za drugu fazu, tj. izgradnju pratećih sadržaja, tribina i krovnog pokrivača. Druga faza obuhvata investicije vredne oko 3,5 miliona evra, medjutim, teško da u Vrnjačkoj Banji može da zapliva bilo ko, a kamoli naši vrhunski, zlatni i trofejni vaterpolisti.

Na postavljanju kamena temeljca 11.aprila 2016. godine ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je izjavio:

– Današnji početak radova je za mene posebno emotivan trenutak, jer od kada sam počeo da se bavim vaterpolom slušao sam priče o izgradnji Nacionalnog trening centra. Čast mi je što danas, posle toliko godina, imam priliku da ozvaničim početak radova, rekao je tom prilikom Udovičić.

Interesantno je da na postavljanje kamena temeljca nije pozvan niko iz Vaterpolo saveza Srbije. U medjuvremenu, kako saznajemo jedan bazen je pukao, a moguće je i da bazeni ne mogu da budu postavljeni, jer se na mestu na kom su planirani bazeni nalaze banjske podzemne vode.

foto: Vaterpolo Savez Srbije

Voda je u bazene sipana na zimu, a tada Udovičić nije prisustvovao, jer je već znao da je projekat propao.

Pre godinu dana na postavljanje kamena temeljca nije pozvani ni Selektor Dejan Savić, a on se tada oglasio izjavom za Sportski Žurnal:

- Za nas je događaj zaista bitan, dobili smo možda trening centar. Kažem možda, znam iz kojih razloga. U isto vreme je pravi skandal da niko iz naše trofejne organizacije nije pozvan na svečanost, rekao je Savić.

Posle olimpijskog zlata srpski vaterpolisti su zaslužili najbolje uslove, a gde ih pronalaze - da li i dalje u inostranstvu? Tačno je da Srbija novčano nagradjuje svoje vrhunske sportiste, tačno je i da nagrade više ne kasne, ali nema sumnje da ispunjenje obećanja za stvaranje novih mladih vaterpolista kasni, i to je ono što će ministra i nekadasnjeg najboljeg vaterpolistu sveta Vanju Udovičića pratiti zauvek. Obećano i neispunjeno.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Kad ti je ime - PSOVKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track