(KURIR TV) ALEKSANDRA JERKOV: Adrija medija grupa na meti napada jer se suprotstavila vladajućem režimu
Foto: Printscreen

(KURIR TV) ALEKSANDRA JERKOV: Adrija medija grupa na meti napada jer se suprotstavila vladajućem režimu

Društvo -

(KURIR TV) Aleksandra Jerkov: Adrija medija grupa je na meti napada, zato što svako ko govori drugačije mora biti ućutkan!

Narodni poslanik Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da se u Srbiji ućutkava svako ko misli i govori drugačije ili pokušava da se suprostavi vladajućem režimu.

Kako kaže veruje da je to pozadina poslednjih hakerskih napada na “Adrija medija grupu”.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana, odnosno od jedan sat posle ponoći počeo je žestok hakerski napad na internet-stranicu Kurira i sva izdanja “Adrija medija grupe” (AMG), video-produkciju, prenose uživo, mrežnu infrastrukturu i opremu.

Sumnjamo da ovi napadi i pokušaj obaranja Kurirovog sajta i svih elektronskih izdanja AMG imaju veze sa kritičkim tekstovima o Aleksandru Vučiću, kao i davanju prostora opoziciji u našim izdanjima Kurir, Espreso i Newsweek.

Identičnim naručenim, plaćenim napadima režim je pribegavao i ranije, ali nikad ovakvim intenzitetom.

Ovome su prethodili razni napadi na našu kompaniju i Aleksandra Rodića: finansijski pritisci i razne poreske inspekcije, medijski linč kroz provladine medijske kuće, pretnje distributerima štampe da sklone Kurir sa prodajnih mesta i najgori od svih: pretnja ubistvom Aleksandra Rodića, vlasnika AMG, koju je izrekao osuđeni ubica Sreten Jocić, uputivši svoju poruku preko jednog režimskog nedeljnika.

Zbog svega ovoga, “Adrija medija grupa” sumnja da iza svega kao naručilac stoji diktatorski režim Aleksandra Vučića.

Konstantni napadi imaju za cilj da našu novinsku kuću spreče da nastavi sa istinitim i objektivnim izveštavanjem građana i kritičkim tekstovima koji govore o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

Tražimo od nadležnih institucija, policije i tužilaštva da odmah reaguju na ovaj brutalni hakerski napad na AMG koji je do sada prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track