SUTRA NASTAVAK PREGOVORA SA ŠTAJKAČIMA FIJATA: Prva runda bila konstruktivna
Foto: FoNet/Petar Mladenović

SUTRA NASTAVAK PREGOVORA SA ŠTAJKAČIMA FIJATA: Prva runda bila konstruktivna

Društvo -

Trojni pregovori poslovodstva Fijata, predstavnika štrajkača i Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić za danas su završeni, na predlog predsednice vlade imaće kontinuitet i biće nastavljeni sutra, a prema prvim ocenama bili su konstruktivni.

Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike Fijat Zoran Marković, nakon današnje prve runde razgovora, rekao da ne može da iznosi detalje, jer su razgovori u toku, ali je ocenio da su pregovori konstruktivni.

"Zbog pregovora nismo u mogućnosti da dajemo izjave. Pozvao sam neke kolege da ne dajemo izjave, pošto se razgovori sa kompanijom nastavljaju sutra. Krenuli smo u pregovore na konstruktivan način, kako bismo našli rešenje za izlaz iz ove situacije", rekao je Marković novinarima.

"Sva pitanja biće rešena u pregovorima", podvukao je Marković.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas predložila je, s obzirom da ima dosta tema o kojima mora da se razgovara, kontinuitet u razgovorima u toku današnjeg i narednih dana kako bi se pronašlo najbolje rešenje.

Ona je, na početku pregovora u Vladi Srbije, zahvalila radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave sa proizvodnjom, kao i rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu.

Inače, pregovori su počeli oko 12.30 sati, a u ime Vlade Srbije učestvovali su, pored premijerke, ministri privrede i rada Goran Knežević i Zoran Djorđević, u ime kompanije Fijat generalna direktorka Silvija Verneti, a u ime zaposlenih predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

Pregovorima je prethodio sinoćni razgovor u Skupštini grada Kragujevca, vođen iza zatvorenih vrata, predsednice vlade i predstavnika štrajkača u "FCA Srbija" gde je proizvodnja obustavljena 27. juna.

Na tom sastanku dogovoreno je da danas u vladi počnu pregovori sa poslodavcem, a da se radnici vrate u pogon.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: FoNet/Petar Mladenović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track