KRAJ DRAME: Zarobljeni srpski turisti iz Hurgade vratili se u Beograd
Foto: Kurir

SLETEO AVION IZ EGIPTA

KRAJ DRAME: Zarobljeni srpski turisti iz Hurgade vratili se u Beograd

Društvo -

Oko 150 srpskih turista, među kojima četiri bebe i 20 dece, koji su juče bili zarobljeni više od 15 sati u Hurgadi zbog vanredne situacije na aerodromu u ovom egipatskom gradu, vratili su se u sredu veče u Beograd.

Kako saznajemo, avion „Er Kaira“, koji je prevozio naše turiste, sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla“ u 20.15 sati i svi putnici su bili dobro uprkos iscrpljujućem iskustvu koje su doživeli u Egiptu.

Let srpskih državljana bio je predviđen za dva sata u sredu ujutru, međutim, posle nekoliko časova provedenih u avionu, naše građane sproveli su u tranzitnu zonu, a zatim i u obližnji hotel.

Kako nezvanično saznajemo iz beogradskog predstavništva avio-kompanije, let je odložen zbog britanskog aviona koji je morao prinudno da sleti.

- Bilo je oko 150 turista. Na aerodromu je bilo dramatično jer nam niko nije davao nikakve informacije osim one prve, a to je da se pista čisti jer su putnici iz drugog aviona morali da budu evakuisani.

Posle tri sata u avionu, izbacili su nas u tranzit, u kojem smo proveli sat vremena. Kasnije su nas minibusima odvezli u hotel, gde smo čekali po sobama - kaže jedna od putnica.

J. P. - A. S. B.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track