(FOTO) NAJBOLJI IZ SVOJIH SASTAVA KRENULI U POHOD KA POBEDI: Srpski vojnici ispraćeni na Međunarodne vojne igre u Moskvi
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Iskusni takmičari već ostvarivali zapažene rezultate

(FOTO) NAJBOLJI IZ SVOJIH SASTAVA KRENULI U POHOD KA POBEDI: Srpski vojnici ispraćeni na Međunarodne vojne igre u Moskvi

Društvo -

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je sinoć pripadnike Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovali u Moskvu, radi učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Republike Srbije.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Poželevši takmičarima uspeh na predstojećim nadmetanjima, general Diković je istakao da je reč o jedinstvenom takmičenju u kojem učestvujemo već četvrtu godinu zaredom, ostvarivši zapažene rezultate. "Vi ste izabrani da, kao najbolji u svojim sastavima, predstavljate svoje jedinice i Vojsku Srbije u celini. Dobro je da među vama ima iskusnih takmičara i uveren sam da ćete se dostojno boriti na poligonima u Ruskoj Federaciji i pokazati da pripadnici Vojske Srbije uvek streme ka pobedi", istakao je načelnik Generalštaba. "Ovo nadmetanje je odlična prilika da, u međunarodnom okruženju pokažemo koliki značaj pridajemo osposobljenosti, koliko smo jaki, obučeni i naučeni da ono što imamo na najbolji način upotrebimo. Svima vama želim srećan put, dobro zdravlje, vojničku sreću i mnogo uspeha na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama", dodao je general Diković.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. Međunarodne vojne igre će trajati do 12. avgusta na vojnim poligonima u Ruskoj Federaciji, dok će se timovi Vojske Srbije takmičiti u dve discipline. Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara – „Tenkovskom biatlonu“, dok će se osmočlana ekipa nadmetati u discilini „Poljska kuhinja“, uz učešće još sedam različitih vojnih reprezentacija, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track