MALVERZACIJE: Generalni direktor oštetio Železnice Srbije?
Foto: Privatna arhiva, Fonet

Pomoćnik direktora podneo prijavu

MALVERZACIJE: Generalni direktor oštetio Železnice Srbije?

Društvo -

Radić je za Kurir potvrdio da je on obavestio ministarstvo o zloupotrebama generalnog i izvršnog direktora u „Železnicama“, kojima se gubici mere u milionima

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu o zloupotrebama kojima je, kako se sumnja, naneta ogromna šteta „Železnicama Srbije“.

Kako je za Kurir potvrdio Goran Radić, pomoćnik generalnog direktora za pravne i personalne poslove i imovinu, nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavestilo ga je da je materijal o zloupotrebama koji im je on predao prosleđen tužilaštvu.

Radić je za Kurir potvrdio da je on obavestio ministarstvo o zloupotrebama generalnog i izvršnog direktora u „Železnicama“, kojima se gubici mere u milionima.

- Upozorio sam, primera radi, da je rukovodstvo stopiralo predlog o izvršenju duga u iznosu od 23 miliona dinara u korist „Železnica“, da su odbili da podnesu krivične prijave protiv onih koji se bez pravnog osnova nalaze u lokalima na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu i koriste struju i vodu na račun „Železnica Srbije“ - objasnio je Radić.

Generalni direktor „Železnica Srbije“ Miroslav Stojčić nije odgovarao na pozive Kurira.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track