MALINARI VEČERAS U VLADI SRBIJE:  Od rezultata sastanka zavisi hoće li sutra početi štrajk glađu
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

stigao poziv

MALINARI VEČERAS U VLADI SRBIJE: Od rezultata sastanka zavisi hoće li sutra početi štrajk glađu

Društvo -

Predstavnicima malinara Srbije stigao je poziv na novi, hitan sastanak u Vladi Srbije, koji će biti održan večeras u 18 sati u zgradi Vlade u Beogradu, a tema je ovogodišnja akontna otkupna cena maline.

- Poziv na novi sastanak stigao je preko šefa kabineta ministra poljoprivrede Srbije. Od rezultata tog sastanka zavisiće hoće li predstavnici malinara sutra u Beogradu započeti štrajk glađu i na taj način protestovati protiv nedopustivo niske akontne otkupne cene maline – kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

Malinari su tokom jučerašnjeg dana, po rečima Radovića, prikupili oko 100.000 potpisa i na taj način izrazili nezadovoljstvo i protest zbog ovogodišnje otkupne cene maline i stanja u ovoj proizvodnji.

- Te potpise nosimo večeras u Vladu Srbije a cilj je da pokažemo da mi nismo, kako tvrde hladnjačari, „šačica nezadovoljnih malinara“, već da su ovogodišnjom otkupnom cenom nazadovoljni malinari širom Srbije. Takođe, namera nam je da u Vladi Srbije pričamo i o načinima kako pomoći malinarima i kupinarima jer su zasadi širom Srbije stradali, pretrpeli ogromne štete kako od zimušnjih mrazeva, od grada, sada i od ovih letnjih toplotnih udara – kaže Radović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track