NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

NOVI NEWSWEEK PREDSTAVLJA Nemanjići: Jednom smo bar imali državu

Društvo -

U novom Newsweeku čitajte šta donosi nova igrana serija "Nemanjići"; intervju s Dragoljubom Markovićem "Krmivom"; priču o 17 godina od ubistva Ivana Stambolića; o razlici između Titove i Vučićeve posete Vašingtonu; kao i mnoge druge priče.

U fokusu novog Newsweeka saznajte kakva iznenađenja donosi prva sezona istorijske sage o Nemanjića na koju se čekalo decenijama. U serijalu tekstova Ljilje Jorgovanović pod naslovom"Nemanjići: Rađanje kraljevine", otkrijte nepoznate detalje sa snimanja, kako je serija osmišljena, kako nastaje i šta će ponuditi gledaocima.

U intervjuu s Dragoljubom Markovićem "Krmivom", Aleksandar Đuričić razgovarao je s ovim biznismenom i nekadašnjim najvećim proizvođačem jaja o tome zašto se ljutio na Zorana Đinđića, šta su mu smeštali Milošević i Koštunica, zbog čega više ne razgovara sa Čedom Jovanovićem i Bebom Popovićem, kako je „zemunski klan“ pokušavao da ga likvidira i koliko će ga koštati obračun za koji se upravo sprema.

U priči Bobana Karovića "Doveo sam te do svojih leđa. Dao sam ti nož. A ti ni časa nisi časio...", povodom sedamnaest godina od ubistva Ivana Stambolića, pročitajte šta je dovelo do njegovog razilaženja s Slobodanom Miloševićem, šta je pisao Miloševiću i kako njegove reči danas pomažu da bolje razumemo devedesete, kao i mnoge druge detalje iz Stambolićevog života.

Na osnovu istraživanja Šer fondacije, Želimir Bojović donosi priču o razmerama nadzora koji tajne službe sprovode nad građanima i otkriva na koji način se svakodnevno, u hiljadama slučajeva, svesno zaobilaze efikasna zakonska rešenja za zaštitu ličnih podataka.

U tekstu "Ipak je Tito samo jedan", Zorana Ivanović objašnjava razliku između načina na koji je u Vašingtonu primljen predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i kako je nekada bio dočekivan doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito i donosi odnednavno dostupne javnosti transkripte razgovora Tita i Kenedija.

Igor Karanov istražuje kutke jednog od najvećih i najpopularnijih svetskih foruma za razmenu iskustava vezanih za prostituciju i kvalitet usluga u seks industriji. Šta najveća raspoloživa baza podataka o prodavačicama ljubavi širom sveta nudi korisnicima i kako se na tom veb-sajtu kotira Beograd, saznajte u priči "Prostitucija bez granica: U potrazi za savršenom kurvom".

Pored ovih tema, u novom izdanju mesečnika Newsweek čitajte zašto Vičić treba da klekne pred grobom Slavka Ćuruvije; o medijskoj etici i fotografijama zlostavljane i ubijene dece; o Nikoli Jokiću i njegovom otkazivanju nastupa za košarkašku reprezentaciju Srbije; priču o tajnim dokumentima Gestapoa i kukavičluku koji su u borbi pokazivale ustaške jedinice; priču o Milojku Pantiću; priču o tome kako šetanje utiče na razmišljanje; kao i mnoge druge analize, intervjue, ljudske priče, eseje i reportaže.

Za novi Newsweek još govore i pišu: Izabel Iper, Milojko Pantić, Džesika Vapner, Vukašin Marković i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track