NOVA NESREĆA U LUČANIMA: Povređeni radnici Namenske, na istom mestu kao 14. jula
Foto: Youtube Printscreen

U prepodnevnim satima

NOVA NESREĆA U LUČANIMA: Povređeni radnici Namenske, na istom mestu kao 14. jula

Društvo -

LUČANI - U Lučanima se danas, u prepodnevnim satima, dogodila još jedna nesreća u pogonima namenske industrije u kojoj su ponovo povređeni radnici.

Incident se dogodio u MB - Namenska Lučani, na istom mestu kao i 14. jula.

Naime, u fabrici namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima jutros je došlo do havarije u kojoj su dva radnika povređena, ali njihove povrede nisu opasne po život. Incident se dogodio oko 8 sati, povređeni radnici prebačeni su na Urgentno odeljenje čačanske bolnice.

Vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević kazao je da su radnici u stabilnom stanju i da će u toku dana biti prebačeni na Kliniku za plastičnu hirugiju Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Potvrda iz Ministarstva odbrane: Požar u fabrici namenske, dva radnika povređena

U požaru koji je jutros izbio u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, povredjena su dva radnika ali nisu životno ugroženi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako se navodi, požar je izbio oko 7.30 u pogonu za proizvodnju raketnog goriva, a automatski sistem za zaštitu od požara sprečio je njegovo širenje, pa je materijalna šteta minimalna.

POŽAR U LUČANIMA: Nesreća u vojnoj fabrici Milan Blagojević, povređeni radnici upućeni na VMA

"Radnici su zbrinuti u bolnici u Čačku, nisu životno ugroženi i u toku dana biće transportovani u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu radi daljeg lečenja", navelo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima i 14. jula izbio je požar u kome su dva radnika povređena, a jedan od njih preminuo je dva dana kasnije od zadobijenih opekotina na VMA u Beogradu. Ministarstvo odbrane saopštilo je tada da je u fabrici došlo do požara tehnološkog otpada ispred pogona za proizvodnju raketnih goriva.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sve nesreće koje su se dogodile u vojnoj industriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track