BRAT I SESTRA BLIZANCI IZ NIŠA U ŠOKU: Izvršitelj im naplatio 396.000 dinara za pola sata rada?!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Ima li plaćenijeg posla u Srbiji

BRAT I SESTRA BLIZANCI IZ NIŠA U ŠOKU: Izvršitelj im naplatio 396.000 dinara za pola sata rada?!

Društvo -

NIŠ - Jeleni Perović i njenom bratu blizancu Dušanu Miladinoviću iz Niša, javni izvršitelj N. S. naplatio je 396.240 dinara za polučasovni rad na licitaciji na kojoj su, kao naslednici vlasnika, morali da otkupe deo nacionalizovanog lokala.

Kako su rekli za list, oni su se žalili Komori javnih izvršitelja, ali su ih uputili da svoja prava ostvare na sudu. "Za Ginisovu knjigu rekorda jeste činjenica da je izvršitelj svoj rad od 30 minuta naplatio više od 396.000 dinara. Dobili smo rešenje da platimo 498.950 dinara za održane dve licitacije, na kojima smo kao naslednici nacionalizovanog objekta u Nišu, koji je Zakonom o restituciji vraćen nama, platili dva miliona dinara da bismo od Grada Niša otkupili preostalih 6/27", kazala je Jelena Perović, dodajući da su ostvarili pravo da otkupe deo objekta, te da su dva miliona već uplatili.

foto: Jutjub Printskrin

Dan kasnije, bili su zaprepašćeni kada su videli račun izvršitelja. Jelena Perović napominje da su za organizovanje licitacije uplatili 6.000, a onda i još 26.697 dinara, što znači da ukupno sa izvršiteljem moraju da plate 532.697. Oni su to ocenili kao "klasično reketiranje", a Komora izvršitelja koja ih upućuje na sud tera ih u nove troškove. Izvršitelj nije želeo da komentariše ovaj slučaj, rekavši listu da na to "nema zakonsko pravo". Komora izvršitelja, na pitanje da li je izvršitelj prekršio zakon, odgovara da oni "odlučuju o pokretanju postupka samo nakon odluke suda".

“Da li je moguće da za rad od 30 minuta, koliko su trajale obe licitacije, neko naplati toliko novca. Ovo je klasično reketiranje. Nas Komora izvršitelja sada upućuje na sud, što znači novi postupak i nove troškove za mog brata i mene”, izjavila je ogorčena Jelena Perović.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Kuma Saleta Mutavog u vrhu policije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track