BRNABIĆEVA I STING ZVEZDE PRAJDA: Predsednica Vlade podržava LGBT zajednicu!
Foto: Vlada Šporčić, Petar Lazović, Reuters

ODLUČILA

BRNABIĆEVA I STING ZVEZDE PRAJDA: Predsednica Vlade podržava LGBT zajednicu!

Društvo -

Ana će biti prvi srpski premijer koji je učestvovao na ovom događaju, a možda će joj se pridružiti i britanska zvezda

Premijerka Ana Brnabić učestvovaće 17. septembra na beogradskoj Paradi ponosa, a kao gost na ovoj manifestaciji mogao bi da se pojavi i čuveni svetski muzičar Sting, saznaje Kurir!

Pripreme u toku

Brnabićeva, koja i sama pripada LGBT zajednici, biće prvi predsednik Vlade Srbije u istoriji koji je učestvovao na Paradi ponosa.

- Pripreme za Prajd uveliko traju, ali je već sada gotovo izvesno da će Brnabićeva doći i podržati gej zajednicu. Ona je na Paradi bila i prošle godine, i to kao ministarka, dok će sada doći kao šefica Vlade, što je vrlo važno, jer se time šalje jasna poruka da država poštuje ljudska prava svih građana - priča izvor Kurira blizak organizatorima Parade i dodaje da postoji mogućnost da među gostima bude i britanski muzičar Sting, koji tog dana ima koncert u Beogradu.

- Sa njegovim timom se razgovara o mogućnosti da on nakratko dođe na Paradu i pozdravi učesnike. Velike su šanse da se to zaista i dogodi.

Svi dobrodošli

Goran Miletić iz organizacionog odbora Parade ponosa nije ni potvrdio, ali ni demantovao naša saznanja da će Brnabićeva učestvovati na toj manifestaciji. Kako kaže, svi su pozvani i dobrodošli.

- Kao i svake godine, pozivi za sastanke i učešće na Prajdu su upućeni svima, uključujući i najviše predstavnike vlasti. Premijerka Ana Brnabić je prošle godine bila na Paradi ponosa i nadamo se da će to biti slučaj i ove godine. Voleli bismo da svi predstavnici vlasti dođu, jer je to jedini pravi signal građanima Srbije da LGBT zajednica treba da bude ravnopravna - kaže Miletić, koji nije želeo da komentariše navode o dolasku Stinga na Paradu.

B. K.

Brnabićeva o Prajdu

SRBIJA NIJE HOMOFOBIČNA

Brnabićeva juče nije odgovarala na naša pitanja ovim povodom. Prošle godine je, međutim, kazala da je išla na Paradu zato što je to manifestacija koja pokazuje da Srbija nije „balkanska homofobična zemlja“. Još je istakla da je Srbija koju voli - Srbija u kojoj je važno „kakav ste čovek“ i „šta za zemlju možete da uradite“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track