VOJSKA SRBIJE TRAŽI PROFESIONALNE VOJNIKE: Ko želi posao, mora da ispuni ova 3 uslova
Foto: Vojska Srbije

kONKURS OTVOREN DO POPUNE

VOJSKA SRBIJE TRAŽI PROFESIONALNE VOJNIKE: Ko želi posao, mora da ispuni ova 3 uslova

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, što znači da su potencijalni kandidati svi državljani Srbije koji su odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može popuniti i podneti svakog radnog dana u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika na određeno vreme u Vojsku Srbije.

Selekcija kandidata realizuje se u tri dela, svaki u trajanju od jednog dana. U prvom delu, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti. U drugom delu kandidati podležu psihološkoj proceni, dok u trećem delu podležu medicinsko - zdravstvenoj proceni.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovori o radu na određeno vreme i biće primljeni u jedinice Vojske Srbije na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Kurir/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 13 epizoda: Ovo je srpska “armata”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track