MARINA NIKOLIĆ (DS): Podaci o višku prosvetara u cilju zaustavljanja štrajka
Foto: Promo

Saopštenje predsednice odbora za obrazovanje DS

MARINA NIKOLIĆ (DS): Podaci o višku prosvetara u cilju zaustavljanja štrajka

Društvo -

Demokratska stranka smatra da su podaci koji se iznose u javnost o "višku nastavnika u prosveti" u cilju sprečavanja najavljenog štrajka prosvetnih radnika.

"Ovi podaci iznose se uoči prvog septembra samo kako bi se sprečilo održavanje najavljenog štrajka prosvetnih radnika, uz prikrivenu pretnju da zbog manjka dece svako može postati tehnološki višak" navodi predsednica odbora za obrazovanje DS Marina Nikolić u saopštenju.

Ona kaže da ni premijerka ni resorni ministar ali ni njihov prethodnici nisu saopštili informaciju o broju i strukturi zaposlenih u obrazovanju i nauci i dodaje da bi se, ukoliko bi se znala struktura i tačan broj nastavnika, oni mogli rasporediti teritorijalno".

Prema njenim rečima broj đaka bi po odeljenjima trebalo da bude 25 učenika maksimalno u cilju boljeg sticanja znanja te da bi trebalo razmisliti i o nultoj, a obaveznoj godini u obrazovanju, predškolskoj nastavi.

Ministar prosvete Mladen Šarčević ranije je izjavio da su prethodnih godina u školama u Srbiji pravljena "lažna odeljenja" sa malim brojem učenika kako bi se sačuvala radna mesta u prosveti, te da se tome moralo stati na put.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Promo/DS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track