KURIR VAM DARUJE: Molitva za vozače za srećan put i povratak voljenima u zdravlju i miru
Foto: Marina Lopičić

NEMA NIČEG DRAGOCENIJEG OD MOLITVE

KURIR VAM DARUJE: Molitva za vozače za srećan put i povratak voljenima u zdravlju i miru

Društvo -

Kurir vam danas daruje Molitvu za vozače

"Potrebno je moliti se ne samo kada se osećamo raspoloženi za molitvu nego i kada nemamo težnje, ni naklonosti za molitvu, kada nas lenjost, san, zaborav i ostalo udaljuju od molitve", reči su patrijarha srpskog gospodina Pavla koje svaki vernik treba dobro da upamti.

foto: Kurir

Isusov poziv upućen svakom čoveku glasi: ”Sledi me!” Onima koji pitaju zašto, kuda i kako, On odgovara: ”Ja sam Put, Istina i Život. Niko ne dolazi Ocu osim po meni.”

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Svetog Nikolu kao zaštitnika putnika, a predanje kaže da je on "molitvama more krotio i brodare od bura spasavao".

I danas se veruje da ovaj svetac pomaže na moru, pa ga i pomorci hrišćani slave kao svog zaštitinika.

Pravoslavni vernici zato veruju da se treba Bogu pomoliti pre polaska na bilo kakav put, a mnogi vozači molitvu nose uvek uz sebe, dok ih i njihovi bližnji njome ispraćaju na kućnom pragu.

Nijedan korak bezbednim ne možemo da učinimo bez Božije pomoći, pa tako i u vožnji. Uz molitvu je potrebno da savesno i bezbedno vozimo jer nije džabe rečeno "Ko sam sebe čuva i Bog ga čuva".

Samo smo sa Bogom kompletan čovek a bez Boga smo isto kao prašina, nemoćni, slabi, nejaki.

"Gospode Bože, koji si pravi put, istina i život, smiluj se na mene nedostojnoga i budi mi saputnik na ovome putu. Sačuvaj me od iskušebnja, od svake prevare i pakosti, zlih ljudi.

Održi me u pravdi i istini po zapovestima Tvojim da se vratim u zdravlju duše i tela. Jer je tvoje carstvo i sila i slava Oca i Sina i Svetoga duha sada i uvek i u sve vekove. Amin."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track