PODVIG BAJKERA IZ KRUŠEVCA: Kako sa 2.000 evra obići 15 zemalja
Foto: Zorana Jevtić

Avantura

PODVIG BAJKERA IZ KRUŠEVCA: Kako sa 2.000 evra obići 15 zemalja

Društvo -

Jovan Dašić je na motoru projezdio 10.500 km po Evropi, upola jeftinije nego što je inače potrebno

Nova avantura strastvenog kruševačkog bajkera Jovana Dašića, duga 10.500 kilometara, juče je zvanično završena. Mladi avanturista vozio je motor star 32 godine puna 44 dana, a kako kaže, tokom puta naišao je na neke prepreke, ali sa sobom nosi više lepih utisaka.

Jovan je na svojoj „hondi VF750“ iz 1982, koju je preradio u kafe-rejser, na svom putovanju prošao kroz 15 zemalja.

- Ideja je da pokažem ljudima da mogu obići prelepa mesta za malo para. Ove godine sam došao na ideju da odem do Španije i odlučio da obiđem sve što mi je usput. Prošao sam kroz 15 zemalja, a krenuo sam 12. avgusta. Put je trajao 44 dana i svaki dan sam snimao video-zapise, a potrošio sam oko 1.960 evra. Inače, za ovakvo putovanje treba oko 4.000 evra. Nisam uradio ništa specijalno, mnogi su vozili duže ture, jedino što je specijalno je to što putujem na motoru koji nije putnički i što sam svakog dana editovao i postavljao snimke na Jutjub - priča za Kurir Dašić, inače po struci profesor informatike, koji već duže vreme putuje svojim motorom i snima zanimljive video-klipove.

foto: Zorana Jevtić

On dodaje da ga je oduševilo to što su ga ljudi tokom avanture prepoznavali, a neki su mu čak nudili smeštaj i davali hranu.

- Sve je bilo sjajno i pun sam lepih utisaka. Desio mi se i jedan manji kvar na motoru. Najteže mi je bilo u Nemačkoj, kad je padala kiša i kad mi se pokvario telefon. Samo me jednom zaustavila policija, i to u Bratislavi, i pisali su mi kaznu zato što sam skrenuo u jednosmernu ulicu - kaže Jovan i nastavlja:

- Pravio sam pauze na oko 150 kilometara, smeštaj sam plaćao po 20 evra, a najskuplje noćenje sam platio u Nemačkoj - oko 60 evra.

Kurir / M. B.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track