DOŠAO DA POPRAVI RADIJATOR A ONDA OTKRIO STRAŠNU TAJNU! Direktor muzeja: Samo sam stavio kamere!
Foto: Aleksandar Jovanović

DOŠAO DA POPRAVI RADIJATOR A ONDA OTKRIO STRAŠNU TAJNU! Direktor muzeja: Samo sam stavio kamere!

Društvo -

Tehničar muzeja vazduhoplovstva Beograd pri otklanjanju kvara na radijatoru otkrio je opremu za tajni nadzor i prisluškivanje aprila ove godine.

"S obzirom na to da je direktor Čedo Milivojević bio na odmoru, pozvali smo policiju. Prvo je došla patrola iz policijske stanice Surčin. Kada su videli uređaje, odmah su rekli da oni nisu osposobljeni za to i pozvali su kolege iz kriminalističkog odeljenja. Kada se vratio sa odmora, direktor se obrušio na kolegu koji je pozvao policiju. Priznao je da nas je prisluškivao, i pritom u tome nije video ništa loše - navodi Kolo.

Prema njegovim rečima, direktor je naredio postavljanje uređaja, angažujući nekadašnju vojnu ekipu za video-nadzor. O svemu je, dodaje, bilo obavešteno računovodstvo Muzeja i jedan od čuvara, a cela akcija postavljanja opreme obavljena je oktobra 2016. u noćnim satima, posle radnog vremena. Predmet je i dalje u rukama tužilaštva.

foto: Aleksandar Jovanović

- Slučaj prisluškivanja je savršena ilustracija toga kako se predstavnici Ministarstva odbrane osećaju u Muzeju vazduhoplovstva. Oni su tu ušli 2003. godine, na mala vrata, a posle svega što su do sada uradili u Muzeju, zaposleni ih doživljavaju kao strano telo. Da bi predupredili svaku našu akciju i saznali šta smo do sada saznali o njihovim aktivnostima, bilo im je potrebno da nas nadziru. Postavili su kamere i prislušne uređaje na "idealno" mesto, u radijator oko koga se svi skupljamo, jer Muzej nema grejanje. Ako izuzmemo jedan kalorifer, ukazuje Kolo.

Sa druge strane, direktor Muzeja Vazduhoplovstva Čedo Milivojević naglašava za Danas da nije prisluškivao zaposlene, već je postavio video nadzor iznad vrata, "kako bi kontrolisao protok finansija". Na pitanje o uređajima u radijatoru, kaže da su u pitanju "uređaji povezani sa kamerom". Zaposleni nisu znali da ih je direktor snimao kamerama, jer je, kako objašnjava, u pitanju bio probni projekat.

- U prostoriji koja je bila pod video-nadzorom snimao se protok finansija, malverzacije, dilovanje deviza, pljačka restorana... Ja sam to stavio pod kontrolu - naglašava Milivojević. On dodaje da su svi zaposleni, sem Aleksandra Kola i Petra Nedeljkovića, pozdravili nameru Vlade Srbije da Muzej pripadne Ministarstvu odbrane.

(Kurir.rs/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja