PROTEST: Poštari traže veće plate i novog šefa
Foto: Dragan Kadić

BUNT nezadovoljnih radnika

PROTEST: Poštari traže veće plate i novog šefa

Društvo -

Oko 200 poštanskih radnika protestovalo je juče ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici, tražeći veće plate, izbor novog direktora i bolji radnopravni položaj zaposlenih.

Noseći transparente, neki i fantomke, pozivali su direktorku „Pošte Srbije“ Miru Petrović da izađe, ali se ona nije pojavila. Jedan od zahteva poštara jeste i da se izabere novi v. d. direktora, s obzirom na to da je Petrovićevoj mandat istekao još u septembru.

- Početkom meseca smo uputili naše zahteve s predlogom da dijalogom rešimo probleme koje imaju radnici „Pošte Srbije“. Nismo dobili odgovor ni od Vlade ni od rukovodstva. To govori koliko su bahati. Mi nemamo čega da se plašimo, oni otimaju od nas i naše dece! Prosečna radnička plata je 37.000 dinara.

Kad su nam smanjili plate, bili smo javni sektor, a kad se zarada nekima vraća, gde smo sada mi radnici „Pošte“? Što smo mi kao preduzeće bogatiji, naš radnik je siromašniji - istakao je Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika. Radnici su najavili novo okupljanje za danas od 19.30 u poštanskom centru u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu.

Kurir / M. B.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track