NAGRADE ZA CINS I KRIK: Dodeljena novinarska nagrada za etiku i hrabrost Dušan Bogavac
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Za 2017. godinu

NAGRADE ZA CINS I KRIK: Dodeljena novinarska nagrada za etiku i hrabrost Dušan Bogavac

Društvo -

BEOGRAD - Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dobitinici su novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2017. godinu.

Prema oceni žirija, CINS i KRIK su tokom proteklih godina bili "novinarski svetionici u medijskom mraku Srbije i svojim novinarskim istraživanjima su pred domaćom i međunarodnom javnošću reprezentovali hrabro, časno i profesionalno bavljenje novinarstvom".

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Dodaju da su oni istraživali najdelikatnije novinarske teme i da ih u tome nisu sprečile pretnje, uvrede, ponižavanja, ni provala u stan novinarke Dragane Pećo.

Pored CINS-a i KRIK-a, novinar Vukašin Obradović dobitnik je posebne zahvalnice za afirmaciju etike i hrabrosti u srpskom novinarstvu.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

U najužem izboru za nagradu bila je i redakcija "Ozonpress" iz Čačka, novinarka Tamara Grujić za Televizijski angažman "Sa Tamarom u akciji" i novinar Miša Brkić za višegodišnje profesionalno tumačenje ekonomske situacije u Srbiji.

Žiri su činili Sanja Kljajić, Branka Bogavac, Dušan Petričić, Slaviša Lekić i Filip Mladenović.

Dodela novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost održaće se u utorak, 24. oktobra u 12.00 časova u Medija centru u Beogradu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Nenad Đorđević/Arhivske fotografije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja