Šarčević u Kosovskoj Mitrovici: Prosveta ostaje u sistemu Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Dobar učenički standard jedan od prioriteta

Šarčević u Kosovskoj Mitrovici: Prosveta ostaje u sistemu Srbije

Društvo -

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević poručili su danas u Kosovskoj Mitrovici da prosvetne ustanove na Kosovu uvek mogu računati na institucionalni opstanak u sistemu Srbije.

"Od toga kako prosvetni radnici čuvaju našu decu i šta usade u njih, zavisi i opstanak našeg naroda i naše države ovde. Posebno sam ponosan na to što u obrazovnom sistemu Srbije na Kosovu i Metohiji, koji je sve moderniji, uče srpska deca, mali Romi, Goranci, Hrvati i druge nacionalne zajednice", rekao je Đurić.

On je posle sastanka s prosvetarima sa Kosova i Metohije dodao da je "dobar učenički standard jedan od prioriteta i da se Srbija trudi da obrazovni sistem bude još bolji".

O reformama obrazovnog sistema govorio je ministar Šarčević, koji je naveo da poslednji deo te reforme predstavlja obuka 80.000 prosvetara za šta je obezbedjeno više od 27 miliona evra.

Šarčević je istakao da đaci više neće učiti na način na koji su to do sada radili, već će učiti koncepte koje će kasnije primenjivati i dodao da se takav model rada primenjuje u 4.000 škola u svetu.

On je podsetio da u Skupštini Srbije sledeće nedelje počinje rasprava o četiri nova zakona iz obrazovanja, medju kojima je i Predlogu zakona o dualnom obrazovanju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Suludo i opasno! Ljubavnica Zorana Marjanovića preti novinarima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track