(KURIR TV) SAJAM MEDIJA, POZNATI NA NAŠEM ŠTANDU Dačić: Baronici sam rekao "nama je s vama FUCK svaki dan", smejala se pola sata
Foto: Dado Đilas

(KURIR TV) SAJAM MEDIJA, POZNATI NA NAŠEM ŠTANDU Dačić: Baronici sam rekao "nama je s vama FUCK svaki dan", smejala se pola sata

Društvo -

Od srede, 25. oktobra, Adria Media Group učestvuje na trećem Sajmu medija, koji se održava u Hali 3 Beogradskog sajma.

Gost štanda je prvi potpresednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Domaćin na štandu je Ratko Femić.

foto: Dado Đilas

Šef srpske diplomatije će otkriti da li svetske sile ponovo ukrštaju koplja preko Srbije, kada ćemo uvesti sankcije Rusiji, kako uvođenje muzike u diplomatiju pomaže ugledu Srbije u svetu, šta je odgovorio turskom predsedniku kada ga je pitao kako je, da li je Ketrin Ešton stvarno rekao "You fuck us every day"....

Upitan da prokomentariše oštar odgovor izaslaniku predsednika SAD Brajanu Hojtu Jiu Dačić je rekao da je Hojt Ji je rekao glupost, napao Srbiju i da Srbija kao država mora na to da odgovori.

- Izrekao je glupost i ja sam odgovorio. Šta to znači da Srbija sedi na dve stolice? Njegove izjave su previše drske. Nasmejao se kada sam mu rekao da je previše gledao "Rat svetova". Zamislite da dođe Lavrov i da nam traži da ne sedimo na dve stolice - rekao je Dačić.

foto: Dado Đilas

Komentarišući izjavu Hojt Jia da ruske investicije ne mogu da se porede za onim iz EU ili SAD Dačić je rekao da SAD ništa nisu skoro uložile:

- To što su uložile mnogo je manje od onoga što su uništili u Srbiji, pre svega oni treba da plaćaju za oporavak dece i da odgovaraju za to što u Srbiji vlada epidemija kancerogenih bolesti.

foto: Dado Đilas

On je ocenio da je "apsolutno je neprihvatljivo za Srbiju da mi nekome uvodimo sankcije:

- Potpuno je neprihvatljivo da mi, koji smo bili žrtva sankcija, uvodimo nekome sankcije, a pogotovu Rusiji - rekao je Dačić.

foto: Dado Đilas

Na pitanje da li će zajedno sa gradskim biti i parlamentarni izbori Dačić je rekao da je svejedno kada će biti parlamentarni i da to zavisi od procene Aleksandra Vučića.

- Predsednik države će proceniti da li će parlamentarni izbori biti uporedo sa beogradskim. Odluka još uvek nije doneta. Vi dobro znate kakav je moj stav o tome, izbori moraju biti redovni.

foto: Dado Đilas

Da li vas koleginica Ana Brnabić nekada pita za savet?

Često me konsultuje vezano za neke spoljnopolitičke teme, nema sujete, pomažemo se koliko možemo.

foto: Dado Đilas

Dačić je odgovorio i na kritike protivnika koji mu zameraju što je uveo muziku u diplomatiju i optužuju ga da na taj način bruka Srbiju u svetu...

- Ja sam u to ulazio uvek upravo sa željom da naš gost bude zadovoljan. To su moje kolege ministri i nikada se nije desilo da neko iz Beograda ode nezadovoljan. Mi moramo na taj način da ih impresioniramo, nećemo valjda da pretimo. Šta treba da kažemo - bacićemo atomsku bombu?

foto: Dado Đilas

Otkrio je i šta je odgovorio turskom predsedniku Redžepu Erdoganu kada ga je upitao kako je.

- Nisam ga ja to jutro video prvi put. Videli smo se i prethodnu noć, pa me je pitao kako sam. Ja sam rekao da nisam dobro, da me je Vučić maltretirao da ustanem rano. Jer Vučić ima drugačiji bioritam: On rano ustaje, ja kasno ležem. I onda, kad legnem u 3, 4 strašno mi je teško da ustanem rano.

foto: Dado Đilas

Da li ste stvarno Ketrin Ešton rekli “You fuck us every day”?

- Baronici sam rekao: Keti, nama je s vama fuck svaki dan. Pogledala me je i posle toga se smejala pola sata. Oni nemaju duha pa nisu sami shvatili da te dve reči zvuče isto. MI imamo duha i šarma i šarm je nešto čime treba da osvajamo svet! - poručio je Dačić

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track