POSLE BRUTALNE TUČE U ARANĐELOVCU: Ministarstvo pokrenulo disciplinski postupak
Foto: Printscreen

inspekciju hitno poslali u školu

POSLE BRUTALNE TUČE U ARANĐELOVCU: Ministarstvo pokrenulo disciplinski postupak

Društvo -

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas, povodom slučaja nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu, da je posle prikupljanja relevantnih informacija pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera događaja.

Učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolic" u Aranđelovcu napali su školski drugovi i drugarice, a na internetu se pojavio i snimak.

Kako se navodi u saopštenju MInistarstva, prema informacijama iz škole, odmah po saznanju o nasilju stručni saradnici obavestili su odeljenjskog starešinu, roditelje aktera ovog događaja i direktora, koji je odmah obavestio Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Uzete su izjave od učesnika u prisustvu roditelja "O svemu su obavešteni MUP i Centar za socijalni rad, koji su u okviru svojih nadležnosti započeli dalju proceduru", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, Ministarstvo je angažovalo sve svoje stručne kapacitete, u reagovanje je uključena Školska uprava Kragujevac a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija u saradnji sa zaduženima za zaštitu od nasilja u Ministarstvu radi utvrđivanja stanja i činjenica i predlaganja mera i aktivnosti koje treba preduzeti.

Ministarstvo je osudilo ovakvo ponašanje.

"Smatramo da je nedopustivo da se konflikti rešavaju bilo kakvim nasilnim ponašanjem i ovo Ministarstvo intenzivno radi na stvaranju bezbednog okruženja u ustanovama", ističe se u saopštenju.

Prethodno je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole "Mileta Nikolić".

"Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima. Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu", naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča devojčica u osnovnoj školi u Smederevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track