ĐAKA PRVAKA ŠUTIRALI NA VELIKOM ODMORU: Mama Snežana iz Aleksandrovca očajna, moj sin ne spava zbog batina!
Foto: Nebojša Mandić

Epidemija vršnjačkog nasilja u Srbiji

ĐAKA PRVAKA ŠUTIRALI NA VELIKOM ODMORU: Mama Snežana iz Aleksandrovca očajna, moj sin ne spava zbog batina!

Društvo -

Majka đaka prvaka A. S. (7) iz aleksandrovačke OŠ "Aca Aleksić" prijavila vršnjačko nasilje, prvačić joj se s nastave vratio krvavih kolena, jer su ga maltretirali učenici starijih razreda

ALEKSANDROVAC - Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u Osnovnoj školi "Aca Aleksić" u Aleksandrovcu.

U porodici đaka prvaka A. S. (7), koji je 17. oktobra ove godine iz školskog kruga, posle nastave, izašao sa okrvavljenim kolenima i modricama, grupa starijih učenika, za koje se veruje da pohađaju treći razred u istoj školi, fizički i psihički je maltretirala njihovog sina.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Dečak posle pretrpljenog šoka, ali verovatno i zbog straha, nije hteo da ispriča šta se dogodilo, svedoče za list u porodici Sušić.

- Sin je sve vreme supruga i mene ubeđivao da se povredio tako što je pao, a to je ispričao i učiteljici, ali smo zahvaljujući roditeljima druge dece uspeli da saznamo da je u stvari bio žrtva nasilja i sve onda prijavili školi 26. oktobra - priča za Novosti majka dečaka Snežana Sušić.

- Primetili smo da menja ponašanje, da insistira da ga pratimo u školu, da ne želi da bude sam. Ima noćne more, jedva odlazi na nastavu, plaši se da bude sam...

foto: Kurir

Direktor OŠ "Aca Aleksić" i njegovi nadležni saradnici upoznati su sa ovim slučajem, nakon čega je aktiviran Tim za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u našoj ustanovi, koji postupa po važećem Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje - navodi se u odgovoru listu koji potpisuje direktor Mihajlo Milinčić. U dopisu, između ostalog, stoji da ova obrazovna ustanova nije u programu "Škola bez nasilja".

- Na osnovu ovog akta preduzimaju se propisane mere zaštite. Po prijavi majke, usledio je dolazak nadležnih savetnika iz Školske uprave Kruševac.

Naša sagovornica priča da su uspeli nekako da shvate šta se u stvari dogodilo i da je njeno dete napadnuto za vreme školskog odmora na sportskom terenu u dvorištu. Kako kaže, starija deca su ga najpre okretala ukrug, a potom gurnula pa je udario u stub, a zatim su ga šutirali i pretili mu.

foto: Youtube Printscreen/Ilustracija

- Saznali smo i da je, pre izvesnog vremena, naš sin još jednom bio žrtva nasilja, odnosno da je bio pesničen u stomak - očajna je majka, dodajući da su deca potvrdila da njihov sin nije bio izazivač svega što ga je snašlo, te da do pravog objašnjenja nisu došli.

- Naša je želja, pre svega, da naše dete bude kao pre. A bio je veseo dečak, koji je i prema rečima njegove učiteljice bio potpuno socijalizovan u odeljenju. Nikada s njim nije bilo problema, niko nam se nije žalio.

Šta se tačno dogodilo razmatraće i nadležne institucije, budući da su o svemu obavešteni i tužilaštvo, policija, Školska uprava Ministarstva prosvete čije je sedište u Kruševcu.

(Kurir.rs/Večernje novosti/S. Babović/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track