ANASTASIJA (21) JE IMALA OBIČAN ŽIVOT, A ONDA JE SLUČAJNO OTKRILA UŽASNE VESTI: Saznala je da ima leukemiju i da nema puno vremena!
Foto: Printscreen Facebook

POTREBNA JOJ JE NAŠA POMOĆ

ANASTASIJA (21) JE IMALA OBIČAN ŽIVOT, A ONDA JE SLUČAJNO OTKRILA UŽASNE VESTI: Saznala je da ima leukemiju i da nema puno vremena!

Društvo -

Anastasija Gavrilović (21) je studentkinja iz Beograda koja je obolela od leukemije.

Do pre nepunih godinu dana, Anastasija je vodila normalan život, i više nego ispunjen. Potiče iz mesta Vlajkovci, opština Brus, da bi se sa roditeljima preselila za Beograd gde završava Zemunsku gimnaziju i muzičku školu, klavirski odsek.

Uspešno se bavila orijentalnim plesom, a student je druge godine Fakulteta bezbednosti. Sada, Anastasija se nalazi u bolnici, bori se za svoj život, a da bi živela potrebna joj je pomoć svih nas.

Sasvim neočekivano, usled konstantnog umora i uvećanja limfnih žlezda, Anastasija posećuje lekara. Nakon dugotrajnih ispitivanja, krajem maja 2017. godine joj je dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija.

Zbog retke hromozomske translokacije, usled koje se bolest brzo i često vraća, Anastasijine šanse za izlečenjem su smanjene.

foto: Čitalac Kurira

Do sada je prošla kroz četiri ciklusa hemioterapije, a naredni korak su dodatne analize toka bolesti, transplantacija koštane srži i nastavak lečenja u inostranstvu, kao i šansa za Anastasijinu dalju borbu za život i pobedu nad ovom teškom bolesti.

Trenutno se nalazi u Istanbulu, u bolnici Adžibadem, gde se na osnovu rezultata biopsije zaključilo da je hitno neophodna transplatacija koštane srži. Cena haploidentične transplantacije je 130.000 evra, a ne radi se u Srbiji.

Do sada je prikupljeno 40.000 evra, a Srbija ima rok da do srede pokaže svoje veliko srce i ne dozvoli da bolest pobedi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track