(KURIR TV) VEŽBA SRPSKE POLICIJE U KNEZA MILOŠA: Pucnjava u kanadskoj ambasadi! Maskirani srpski specijalci munjevito savladali teroriste
Foto: Kurir TV

Javor 2017.

(KURIR TV) VEŽBA SRPSKE POLICIJE U KNEZA MILOŠA: Pucnjava u kanadskoj ambasadi! Maskirani srpski specijalci munjevito savladali teroriste

Društvo -

BEOGRAD - Nisu teroristi, a ni snimanje akcionog filma u srcu Beograda. Pripadnici Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije danas su, tačno u podne, izveli taktičko-pokaznu vežbu "Javor 2017" u dvorištu Ambasade Kanade u Ulici kneza Miloša, u samom centru Beograda.

1 / 18 Foto: Kurir TV
foto: Kurir TV

12.20 - Završena je pokazna vežba pripadnika MUP.

foto: Kurir TV

12.13 - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice munjevito su savladali teroriste, posle čega je na mesto pucnjave odmah došla Hitna pomoć koja je zbrinula ranjene.

foto: Kurir TV

12.10 - Prema scenariju vežbe, teroristi upadaju u zgradu ambasade, a tom prilikom ranjeni su jedan službenik i jedan prolaznik.

foto: Kurir TV

Ubrzo po upadu, na lice mesta stigle su i specijalne policijske snage.

foto: Kurir TV

12.07 - Počela je policijska vežba a među zvanicama...

foto: Kurir TV

... koje prate tok vežbe su i ministar MUP Nebojša Stefanović, direktor Sektora za vanredne situacije Predrag Marić...

foto: Kurir TV

... portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura.

foto: Kurir TV

U akciji učestvuje nekoliko oklopnih transportera i džipova Žandarmerije, policijski psi, kao i pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica Srbije. Cilj vežbe je da prikaže spremnost policijskih snaga u obavljanju različitih vidova protivterorističkih aktivnosti.

foto: Nebojša Mandić

Naime, pripadnici MUP Srbije danas će imati taktičko-pokaznu vežbu odbijanja terorističkog napada "Javor 2017", koju će izvesti ispred kanadske ambasade u Ulici kneza Miloša.

Biće izveden "pokušaj terorističkog napada na ambasadu Kanade", ulazak u objekat, paljenje vozila, objasnio je direktor policije Vladimir Rebić i dodao da je vežba zamišljena kako bi se videlo na koji bi način pripadnici Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije reagovali u takvoj situaciji.

"Mi smo svesni da je terorizam najveća opasnost koja preti celom svetu i da naš odgovor na tu temu može biti dobar samo ukoliko imamo aktivnu i dobru razmenu informacija sa partnerskim službama i tu je naravno obaveza srpskih službi bezbednosti da imaju adekvatnu informaciju. Ova vežba zamišljena je da vidimo, ukoliko to izostane, kako bi policija reagovala u toj situaciji", rekao je Rebić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track