NAJAVLJUJU NOVO OKUPLJANJE U PONEDELJAK: Samostalni sindikat poštanskih radnika ne odustaje od protesta i štrajka
Foto: Dragan Kadić

NEZADOVOLJNI

NAJAVLJUJU NOVO OKUPLJANJE U PONEDELJAK: Samostalni sindikat poštanskih radnika ne odustaje od protesta i štrajka

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zoran Pavlović ocenio je večeras da je dogovor premijerke Ane Brnabić i reprezentativnih sindikata Pošta Srbije o odustajanju od generalnog štrajka očekivan, ali je i dodao da Samostalni sindikat neće odustati od protesta i štrajka koje je najavio za sledeću nedelju.

foto: Stefan Jokić

Pavlović je agenciji Beta kazao da će Samostalni sindikat održati protest u ponedeljak u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu a da će u utorak, 21. novembra početi štrajk jer traži ispunjenje svih zahteva koje je ranije dostavio premijerki Ani Brnabić.

"Mi ne odustajemo od protesta, sve ostaje kako je najavljeno. Pozvaćemo sve zaposlene da na protest dodju sa decom ali ćemo pozvati i gradjane jer Pošta Srbije je preduzeće od opšteg interesa, to je servis gradjana i ne smemo dozvoliti da se političkim nagodbama naše preduzeće upropasti", kazao je Pavlović.

On je dodao da će sutra biti održani završni dogovori o protestu i štrajku, u kojima će učestvovati predstavnici štrajkačkog odbora, zaposleni koji su učestvovali na prethodnim protestima i oni koji su zbog toga suspendovani sa posla.

foto: Vladimir Šporčić

Pavlović je podsetio da radnici Pošta Srbije traže smenu direktorke Mire Petrović kojoj je v.d. mandat istekao 12. septembra, i da budžetska inspekcija i Državna revizorska institucija provere poslovanje tog preduzeća. Na listi njihovih zahteva je i smena Nadzornog odbora Pošte Srbije, da se radnici koji rade na sistematizovanim radnim mestima s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima prevedu u radni status na odredjeno vreme, kao i da se obezbedi optimalan broj ljudi na tehnološkim radnim mestima i raskinu ugovori sa penzionerima koji rade na čelnim mestima u preduzeću.

foto: Dado Đilas

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je ranije danas da su je predstavnici reprezentativnih sindikata "Pošte Srbije" obavestili da je doneta odluka o odustajanju od generalnog štrajka koji je bio zakazan za ponedeljak, 20. novembar.

Premijerka je rekla da je Vlada Srbije spremna da sa sindikatima razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u "Pošti Srbije".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja