NAJMASOVNIJA AKCIJA DO SADA: Na besplatnim pregledima građanima otkrili bolesti za koje nisu ni znali!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

svi će biti pregledani

NAJMASOVNIJA AKCIJA DO SADA: Na besplatnim pregledima građanima otkrili bolesti za koje nisu ni znali!

Društvo -

Među 104 zdravstvene ustanove u Srbiji, u kojima se danas obavljaju sistematski zdravstveni pregledi je i Opšta bolnica u Jagodini, a interesovanje građana je veliko, izjavio je novinarima u bolnici pomoćnik direktora bolnice dr Vladimir Nedeljković, i ocenio da akcija ima puni efekat.

Obavljaju se pregledi lekara opšte medicine, specijalistički internistički pregledi sa EKG srca, laboratorijski pregledi funkcije štitaste žlezde i ultrazvučni pregled abdomena, objasnio je Nedeljković.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Zdravstevni radnici Jagodine u akcijama sistematskih preventivnih pregleda stanovništva imaju višegodišnje iskustvo, zahvaljujući Skupštini grada, koja ih organizuje, "i kadrovski i prostorno smo obezbedili sve da se pregledi obavljaju na najbolji način, uključujući i konfor za pacijente", istakao je Nedeljković.

On je rekao da je za tri sata pregledano 200 ljudi, a do kraja radnog vremena očekuje da će biti pregledano više stotina građana.

Današnja akcija, a imali smo pre ove dve, je najmasovnija, dodao je Nedeljković.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Rezultati prve dve akcije su pokazali da su pregledani ljudi, kojima je otkrivena bolest za koju nisu znali, usmereni na pravi način u dijagnostičkom pogledu, a neki su se javljali na ove preglede, da bi ranije došli do dijagnoze, od lekara specijalista, istakao je Nedeljković.

"U proteklim akcijama, otkriveni su slučajevi bolesti kojima je trebao temeljitiji pristup u smislu dijagnize i trijaže i to im je urađeo i u tom smislu sam ubeđen da ova akcija ima svoj puni efekat", zaključio je Nedeljković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Danilo Aničić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dr Kurir: Katarakta, kako je lečiti i sprečiti njen nastanak?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track