POSLE PREBIJANJA MALOLETNIKA U KRALJEVU, OGLASILI SE POLICIJA I STANARI ZGRADE: Deca su divljala po hodniku i stepeništu, palila baklje i uništavala imovinu stanara
Foto: Kraljevo Online

druga strana priče

POSLE PREBIJANJA MALOLETNIKA U KRALJEVU, OGLASILI SE POLICIJA I STANARI ZGRADE: Deca su divljala po hodniku i stepeništu, palila baklje i uništavala imovinu stanara

Društvo -

I dok Kraljevo i Srbija još uvek bruje o nemilom događaju, kada je u petak uveče na grupu trinaestogodišnjaka, zbog galame i nedoličnog ponašanja, nasrnuo policijski službenik u našu redakciju stigao je email grupe stanara zgrade, koji su stali na stranu svog komšije, kao i saopštenje Policijske uprave u Kraljevu.

foto: Kraljevo Online

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo su odmah po prijavi izašli na mesto događaja i obavili razgovor sa maloletnicima koji su prijavili da ih je fizički napao Z. M., policijski službenik koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Neposredno nakon događaja o svemu je obavešten i osnovni javni tužilac u Kraljevu koji je naložio je da mu se dostavi izveštaj, što je policija i učinila. Ukoliko nadležni tužilac utvrdi da je policijski službenik počinio neko krivično ili prekršajno delo, protiv njega će biti preduzete odgovarajuće disciplinske mere, kaže se u saopštenju policijske uprave u Kraljevu.

Stanari zgrade tvrde da su se deca vandalski ponašala

Stanari zgrade u Obilićevoj 26, u kojoj se desio incident, uputili su otvoreno pismo u kome su naveli da su se deca vandalski ponašala, stali na stranu svog komšije policajca.

Roditelji dece, foto: Kraljevo Online

"Povodom Vašeg članka objavljenog 19.11.2017. godine na portalu Kraljevo Online, a kasnije prosleđenom i drugim novinskim agencijama pod nazivom “Deca htela da iznenade druga, pa dobila batine od komšije policajca”, smatamo da smo dužni da izvestimo javnost na objektivan način, što je novinar i autor ovog članka propustio da uradi.

Naime, dana 18.11.2017. godine oko 18 časova, maloletna deca iz škole Svetozar Marković su na vandalski i huliganski način uz baklje, glasno skandiranje, nasumično udaranje interfon aparata i kamere, koje su ovom prilikom iste i oštetili i razulareno trčanje po hodniku zgrade, u želji da prirede ispratnicu svom drugu, koji je takođe stanar ove zgrade, u velikoj meri narušavali javni red i svojim ponašanjem uništavali imovinu stanara.

U blizini parkiranih automobila su palili baklje i zatim ih odbacivali pored parkiranih automobila ne razmišljajući da mogu iste da i upale. Komšija, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova je po moralnoj dužnosti želeo da zaštiti kako nas stanare, tako i našu imovinu od uništavanja. Deca su negodovala povodom njegovog obraćanja sa prozora svoga stana da napuste zgradu i dvorište nakon čega je policajac izašao iz svoga stana, a ta deca su videvši ga istog trenutka pobegla.

foto: Kraljevo Online

Tom prilikom se u hodniku zgrade nalazila većina stanara zgrade, koji su zbog buke i galame dece bili vidno uznemireni i uplašeni i videli sam događaj, dok su deca trčala po hodniku zgrade i vandalski se ponašala. Po svedočenju stanara koji su bili prisutni u hodniku, nije bilo nikakvog kontakta između komšije policajca i dece.

Ovim želimo da apelujemo na roditelje da obrate više pažnje na vaspitanje svoje dece, a javnosti želimo da predočimo istinitost samog događaja", navodi se u otvorenom pismu skupštine stanara zgrade iz Obilićeve 26, koje je potpisalo devet osoba.

(Kurir.rs/Kraljevo Online)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja