ZAHTEVAJU UKIDANJE SUSPENZIJA KOLEGA: Održan protest Sindikata poštanskih radnika
Foto: Vladimir Šporčić

NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA

ZAHTEVAJU UKIDANJE SUSPENZIJA KOLEGA: Održan protest Sindikata poštanskih radnika

Društvo -

BEOGRAD - Protest Samostalnog sindikata poštanskih radnika održan je večeras ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, odakle su učesnici protesta, na čelu sa predsednikom tog Sindikata Zoranom Pavlovićem, ponovili svoj zahtev - ukidanje suspenzija pojedinim radnicima "Pošte".

foto: Dado Đilas

Sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović izjavio je na večerašnjem skupu da je danas upućeno pismo direktorki JP "Pošte Srbije" Miri Petrović u kojem se zahteva povlačenje odluka o suspenziji.

"Budite jaki, dostojanstveni i borite se za svoja prava", poručio je Mihajlović suspednovanim radnicima.

Štrajkačima se obratio i predstavnik sindikata Solidarnost Pošte Srbije Tin Antić koji je istakao da će taj sindikat u saradnji sa Samostalnim sindikatom poštanskih radnika podneti krivične prijave javnom tužilaštvu ukoliko suspenzije ne budu povučene u roku od dva dana.

foto: Stefan Jokić

Stotinak učesnika protesta okupilo se u Bačkoj ulici odakle su mirnom šetnjom krenuli ka Glavnom poštanskom centru.

Najavljeno je da se od štrajka ne odustaje i da će on početi sutra, 21. novembra od 7 sati, dok je za sredu, 22. novembra, najavljena protestna šetnja od Takovske preko Brankovog mosta do Ušća i nazad.

Prema podacima sindikata, širom Srbije suspednovano je više od 50 radnika, a u Pošti kažu da je osnov njihove suspenzije ugrožavanje rada preduzeća, tačnije nezakonita blokada rada Pošte prilikom protesta.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track