SUNČANA SUBOTA: Posle maglovitog jutra toplo i do 16 stepeni! Kijamet u Srbiju stiže sutra uveče!
Foto: Nebojša Mandić

Iskoristite poslednji dan pred zahlađenje

SUNČANA SUBOTA: Posle maglovitog jutra toplo i do 16 stepeni! Kijamet u Srbiju stiže sutra uveče!

Društvo -

BEOGRAD - Nakon mestimično maglovitog jutra, tokom dana u većem delu Srbije, sutra će biti pretežno sunčano i toplo, samo na severu i u Negotinskoj krajini biće umereno i potpuno oblačno i hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče očekuje se postepeno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom, prvo na severu i zapadu.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području povremeno i jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus jedan do sedam a najviša dnevna od devet do 16 stepeni Celzijusa.

foto: AP/Ilustracija

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar. Kasnije popodne, uveče i tokom noći biće postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura biće oko sedam stepeni Celzijusa a najviša dnevna oko 15 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti oblačno, pre podne u severnim, zapadnim i centralnim, a posle podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom uz pad temperature, pojačanje vetra i skretanje na severozapadni pravac. U brdsko-planinskim predelima posle podne sa susnežicom i snegom.

U ponedeljak će biti oblačno, hladno i vetrovito, na severozapadu uglavnom suvo, u ostalom delu zemlje mestimično sa kišom i susnežicom, a u višim predelima sa snegom. Sneg je ponegde moguć i u nižim predelima.

foto: AP/Ilustracija

U utorak će biti hladno, u većini mesta suvo, samo još ponegde na jugu i istoku sa snegom uz tendenciju prestanka padavina. U sredu će biti suvo i malo toplije a zatim do kraja narednog sedmodnevnog periodfa biće pretežno oblačno, mestimično sa kišom sa temperaturom oko proseka za početak decembra.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za subotu, 25. novembar 2017: Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika. Blagi oprez se ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track