USPELA AKCIJA KURIRA: Uselismo heroja s Košara u novu kuću!
Foto: Zoran Šaponjić

Osmesi se vratili na Goliju

USPELA AKCIJA KURIRA: Uselismo heroja s Košara u novu kuću!

Društvo -

Miloš Jovanović s majkom i sestrom više neće živeti u udžerici, posle apela Kurira

Kurir je s kraja zime, sredinom marta, objavio potresan tekst o heroju s Košara Milošu Jovanoviću, koji s majkom i sestrom živi u bedi, i uputio apel da im se pomogne kako ne bi ovu zimu dočekali u trošnoj kući koja samo što se nije srušila.

Našem pozivu među prvima se odazvao Hido Muratović, čuveni humanitarac iz Novog Pazara, i održao je reč - od donacija i ličnih sredstava izgradio je Jovanovićima nov dom u selu Troštica pod Golijom, tik pred prvi sneg.

- Evo, sedim u novoj kući, gledam sve ovo i još ne mogu da poverujem! Sve je ovo suviše lepo da bi bilo istina, a istina je - priča nam Miloš ne skrivajući sreću.

foto: Zoran Šaponjić

U toploj sobi uz Miloša sedi Hido, a pokraj njega i Avdo Adrović, majstor koji je kuću digao od temelja do krova.

- Bilo je trenutaka kad smo mislili da nećemo uspeti, da će Miloš i njegovi morati da zimuju u staroj kući. I svaki put kad bismo ostajali bez dinara, sam bog bi na pomogao, svaki put bi se javio neko da pomogne, da uplati novac... Poslednji put, pre mesec i po, ostali smo bez para, a zima na pragu. Tad se javio dobar čovek iz Beograda i firma na čijem je čelu uplatila je 300.000. Od tih para smo završili kuću - govori nam Hido o teškoćama.

foto: Zoran Šaponjić

Miloševa sestra Marina i majka Rosa uz suze su dočekale useljenje u novi dom.

- Težak smo život imali... Prvi put imaćemo kupatilo, kadu, mašinu za veš, neću više morati da perem napolju na koritu, imaćemo vodu u kući. Prvi put nećemo strepeti od svake kiše niti od vetra da nam ne sruši kućicu od blata i pruća u kojoj smo živeli - veli Marina.

Z. Šaponjić - Foto: Z. Šaponjić

Tuga

TRAUME IZ RATA

Miloš je preživeo pakao Košara. I dan-danas sanja mrtve drugove, bombe, krv, užas... Od posledica rata teško je oboleo, potrebno mu je lečenje od psihičkih, hormonskih, metaboličkih poremećaja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track